Militão nem adja fel

Éder Militão kihasználta Sergio Ramos hiányát, és a Real Madrid legjobbjai közé tartozott mind az Alcoyano elleni vereség, mind az Alavés elleni győzelem alkalmával.

A brazil középhátvéd élt a Zinédine Zidane által adott lehetőséggel, a kupában góllal hálálta meg a bizalmat, Vitoriában pedig remek teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Utóbbi mérkőzésen nemcsak a védekezés terén emelkedett ki, hanem a támadásépítésben is remekelt. Játékával nyilvánvalóvá tette, hogy nem hajlandó feladni még akkor sem, mikor Ramos, Varane és Nacho mögé szorult a rangsorban.
 
Korábbi pletykák szerint Luka Jović és Martin Ødegaard után ő lehet a következő, aki elhagyja Madridot. A hírek az Athletic Bilbao ellen elszenvedett vereség után röppentek fel, azon a mérkőzésen, a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében Militão egyetlen percet sem játszott.

Militao

A brazil középhátvéd az Alcoyano elleni találkozó előtt két és fél hónapig nem lépett pályára. Ebben az időszakban Zidane a rutinos játékosoknak szavazott bizalmat, miután a csapat nehezen lenyelhető vereségeket szenvedett a Cádiz és a Shaktar ellen – Militão mindkét meccsen szerepet kapott. A 23 éves játékos a PSG, a Mallorca, a Betis és a Manchester City elleni fájdalmas vereségek alkalmával is a pályán volt.

Idén izomsérülés miatt egy hónapot kellett kihagynia még szeptemberben, majd pozitív COVID-tesztje újabb mérkőzések kihagyására kényszerítette. Ennek ellenére Militão nem adta fel és megmutatta Zidane-nak, hogy lehet rá számítani harmadik számú középhátvédként is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK