2021. June 24., Thursday

Ha baj van, hívd Casemirót!

  • K. Matyi
  • Jan. 26, 2021, 9:58 a.m.
A Real Madrid 80 percen át dominált az Alavés ellen, a mérkőzés első 10 percében azonban a hazaiak okoztak nehéz pillanatokat a királyi gárdának.

A 15. perc környékén azonban megjelent Casemiro, és fejesével megszerezte a vezetést a habfehér együttes, ilyenre pedig nem először látunk példát. A brazilnak mondhatni szokása már ez. Idén négy gólja is az első madridi találat volt az adott mérkőzésen, és talán rá lehet a leginkább számítani olyankor, mikor a csapat nehéz helyzetbe kerül egy találkozón.

Az Alavés elleni találata már az ötödik volt a szezonban, harmadszor volt fejjel eredményes, és harmadik alkalommal nyitotta meg ő a gólcsapot, a szombati mérkőzés előtt az Atlético Madrid és a Granada ellen talált be így – mindhárom találkozó a királyi gárda győzelmével zárult.

Az első Alavés elleni mérkőzésen is ő szerezte csapata első gólját, de nem a mérkőzését, és a Mönchengladbach elleni sorsdöntő BL-mérkőzésen is sikerült a hálóba juttatnia a labdát, életben tartva a Real továbbjutási esélyeit.

Casemiro

A házi góllövőlistán a második helyen áll a 15 gólos Karim Benzema mögött, játékának fontos eleme tehát a gólszerzés. Az eddigi legjobb teljesítménye ezen a téren a 2017-2018-as idényben szerzett 7 találata volt, akkor 48 mérkőzésen sikerült elérnie ezt a számot. A mostani öt gólt 23 találkozón szerezte.

Kapuralövés, gól

Casemirónak öt kapura tartó lövése volt eddig az idényben, mindegyikből gól született, így ő a habfehér együttes leghatékonyabb gólszerzője. Eden Hazard háromszor talált be hat próbálkozásból, Benzemának pedig 35 lövésre volt szüksége a 15 találathoz.

A gólszerző középpályás

Mióta a Real Madridban játszik, Casemiro 28 gólt szerzett 263 találkozón, ezzel ő a csapat legeredményesebb középpályása. Toni Kroos 20 alkalommal talált be 303 mérkőzésen, míg Luka Modrić 368 mérkőzésen 26 gólt szerzett.


Olvastad már?

Sergio Ramos: Még visszatérek

Sergio Ramos: Még visszatérek

June 17, 2021, 4:31 p.m.

Gyászhír: Luis del Sol

Gyászhír: Luis del Sol

June 21, 2021, 9:27 a.m.

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

Hivatalos közlemény: Sergio Ramos

June 16, 2021, 9:34 p.m.

Hozzászólások

Tabella