A veteránok ismét megmentették Zidane-t

A Real Madrid az Athletic Bilbao és az Alcoyano ellen elszenvedett vereségeket követően ismét győzni tudott, az Alavés ellen talán egy percig sem lehetett kérdés a mérkőzés végkimenetele – köszönhetően a veterán madridi játékosoknak.

Ismét megtörtént az, amire már oly sokszor láttunk példát: a rutinos játékosok kihúzzák a bajból Zinédine Zidane-t. A francia szakember jövője ugyan nem forgott közvetlenül veszélyben, de miután hat nap alatt két versenysorozattól is búcsúzott a királyi gárda, erősen kérdőjeles volt, hogy ő a megfelelő ember a vezetőedzői székbe. Csapata azonban nem arra készült, hogy cserbenhagyja mesterét.

Ez már két éve így megy a Real Madridnál. Valahányszor rezeg a léc Zidane alatt, a játékosok megmentik az eséstől a szakembert. A 2019-2020-as idényben jó példa volt erre a Galatasaray legyőzése, idén pedig a Camp Nouban aratott 3-1-es siker – közvetlenül a Shaktar és a Cádiz elleni vereségeket követően. Ezeken a mérkőzéseken olyan játékosoktól láthattunk kiemelkedő teljesítményt, mint Karim Benzema, Sergio Ramos vagy Luka Modrić.

Decemberben ismét a Shaktar sodorta veszélybe Zidane állását, veszélybe került a BL-csoportkörből való továbbjutás. A francia mester ezt követően ismét a veterán magba helyezte minden bizalmát, és nem kellett csalódnia: a királyi gárda legyőzte a Sevillát, a Mönchengladbachot és az Atlético Madridot is.

Real Madrid

A január egyelőre nem alakul a tervek szerint Madridban, az Osasuna elleni döntetlent követően még távolabb került a bajnoki cím. Az Athletic Bilbao és az Alcoyano elleni vereségek idén már a harmadik krízishelyzet kialakulását jelezték, azonban a rutinos arcok ismét előléptek, hogy elsimítsák a problémákat.

A trió, mely sosem hagyja cserben a Real Madridot

A fentieket remekül jellemzi Karim Benzema, Luka Modrić és Toni Kroos Alavés elleni teljesítménye. A francia csatár két góllal jelentkezett, a mögötte játszó német két gólpasszt jegyezhetett fel, horvát kollégájuk pedig mesteri teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Az „öregek” ismét ellopták a show-t.

Benzema szombati teljesítményével megerősítette helyét a házi góllövőlista élén, 10 bajnoki találatánál csak Youssef En-Nesyri, Lionel Messi és Luis Suárez tud többet felmutatni. Modrić és Kroos párosa uralta a középpályát, kettejük játéka létfontosságú a támadásépítések szempontjából.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK