Beszámoló: Alavés – Real Madrid (1-4): Magabiztos győzelem a bajnokságban

A Real Madrid 18 mérkőzés óta először szerzett négy gólt egy meccsen, 1-4 arányban felülmúlva az Alavés együttesét a Mendizorrozában.

A blancók egy remek teljesítménnyel, a kétgólos Karim Benzema vezetésével vetettek véget hárommeccses, győzelem nélküli sorozatukat, hiszen ezt a találkozót egy Spanyol Szuperkupában és egy Király-kupában elszenvedett vereség is megelőzte.

A veterán csatár mellé még Casemiro és Eden Hazard iratkozott fel a Real Madrid góllövőinek listájára a meccsen, ahol a blancók számára rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, hiszen így volt biztosítható, hogy a második helyen maradjanak a tabellán.

Zinédine Zidane távollétében David Bettoni foglalta el a kispad edzői székét. Lucas Vázquez a védelem jobb oldalán, Mendy pedig a bal oldalán játszott, a középső védők posztjait Ramos távollétében ezúttal Varane és Militão foglalta el. A támadótriót Hazard, Asensio és Benzema alkotta, a már megszokottnak mondható CKM középpálya előtt.

Real Madrid

Az első nagy helyzet a Real Madrid előtt adódott. Luka Modric csodálatos passzal ugrasztotta ki Benzemát, aki végül nem tudta ellőni a labdát Fernando Pacheco mellett. Az ebből született szögletet aztán Casemiro fejelte be a hazai kapuba, a jól helyezett fejes védhetetlennek bizonyult. 0-1.

A Real Madrid az elmúlt hetek legjobb játékával rukkolt elő ezen az estén, és szép góllal növelte tovább előnyét. Toni Kroos küldte középre a labdát, amelybe Hazard sarokkal még belepiszkált, a játékszer Benzemához került, aki mesterien szelídítette meg azt, majd jobbal védhetetlenül tüzelt a léc alá. 0-2.

A Real Madrid régóta legjobb első félidejét Kroos segítségével koronázta meg Hazard, hiszen a német kiugratta a belgát, aki ellentmondást nem tűrően helyezett a kapuba a védeni igyekvő Pacheco mellett. 0-3.

Az Alavés sokat javult a második játékrészre, amelynek meg is lett az eredménye. A hazaiak Joselu fejesének köszönhetően szépíteni tudtak egy szabadrúgás után, Thibaut Courtois tehetetlen volt. 1-3. (Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy a szabadrúgás a lassítások alapján erősen kérdéses volt, ráadásul Militão indokolatlanul kapott sárga lapos figyelmeztetést úgy, hogy igazán durva belépőket a másik oldalon Hernández Hernández elmulasztott szankcionálni… – a szerz. kieg.)

Bettoni nem sokkal ezután cserélt, Vinícius Jr. állt be Hazard helyére. Az Alavés továbbra is próbált nyomni, egyre nagyobb önbizalommal játszott, azonban hamar letörte a lelkesedésüket a Real Madridt, miután egy mesteri Modric-passzt váltott gólra Benzema, aki ezúttal a bal oldalról, egy csel után helyezett a hosszúba. 1-4.

Egy kapufa mellett elsuhanó Lucas Pérez lövésen kívül a Real Madridnak nem volt már problémája ezt követően, és teljesen megérdemelt három ponttal indulhatott haza, ami biztosan jót tett a koronavírus-fertőzés miatt otthon tartózkodó mesterük lelkének.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…