Az okok Ødegaard távozási szándéka mögött

Kétéves kölcsönszerződéséből egy év után visszahívta a Real Madrid, komolyabb szerepet ígérve a norvég tehetségnek. Zinédine Zidane irányítása alatt azonban ez a szerep lényegében semmivé vált.

Martin Ødegaard ismét kölcsönbe akar távozni. Ez a döntés nem hirtelenjében született, a játékos az elmúlt hetekben alaposan végiggondolta, mit is akar. Még csak 22 éves, de már elég érett ahhoz, hogy ne hozzon forrófejű, hirtelen döntéseket. Pontosan tisztában van azzal, hogy teljesen más helyzetbe került Madridban, mint amit nyáron ígértek neki.

Játékidő

A csapaton belül meglehetősen rosszul áll a kapott percek tekintetében, a rangsorban mindössze a 19. a maga 367 játékpercével. Ez részben fizikai problémáknak is köszönhető, azonban láthatóan valami megromlott közte és Zidane között a december 1-jén elszenvedett, Shaktar elleni vereséget követően. A mérkőzés után ismét megsérült, majd felépülése után hat találkozón is bevethető volt – és összesen öt percet kapott. Ezek között olyan meccsek is voltak, ahol képességeit tökéletesen ki lehetett volna aknázni (Osasuna, Elche), de még csak melegítenie sem kellett.

A tervek változása

Nyilvánvalóan a kapott játékidő jelentette számára a legnagyobb problémát, azonban a norvég fiatal elhagyatottnak is érzi magát. Érti, hogy a Real Madridban nehéz a csapatba kerülni és állandó kezdővé válni, tudja és elfogadja, hogy mit várnak tőle. A Sociedadban remekül teljesített és jól érezte magát, számára az lett volna az ideális, ha a második kölcsönidényében tovább folytathatja fejlődését. Azonban Zidane kérte, hogy térjen vissza a királyi gárdához a középpálya megerősítése érdekében. A fiatal játékos el is fogadta ezt, mert az ígéret szerint komoly szerepet kapott volna a csapatban.

Martin Odegaard

Talán túl sokat vártak Ødegaard-tól, túlságosan korán. A Castillánál is túl nagy nyomást helyeztek rá, ezért is került annyi időbe, hogy alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez a Heerenveennél, csak ezt követően, a Vitesse csapatában tudott kiteljesedni. Ezután visszatért Spanyolországba és a Real Sociedadnál folytatta, telve magabiztossággal és bizonyítási vággyal. Imanol Alguacil Cada keze alatt valósággal szárnyalt, a terv pedig az volt, hogy lépésről lépésre haladva tapasztalt, sokoldalú középpályássá váljon, aki pontosan illik a Real Madrid középpályájára. Ennek érdekében jobb lett volna, ha San Sebastiánban marad, de az ígéretek után – melyeket valamilyen oknál fogva nem tartottak be – meggondolta magát.

Középtávú célok

Ødegaard tökéletes környezetre talált Baszkföldön; mintha csak miatta épült volna így minden, az ő fejlődése érdekében, mely belépő lett volna az elit játékosok világába. A Sociedadnál célok lebegtek a szeme előtt – kupadöntő a Bilbao ellen, szereplés az Európa-ligában. San Sebastiánt végül kissé szomorúan hagyhatta el, mivel nem fejezhette be, amit elkezdett, de reménykedett is abban, hogy biztosíthatja helyét a habfehér együttesben. Hónapokkal később a senki földjén találta magát – célok nélkül, másodhegedűsként Madridban. Mindezt figyelembe véve úgy döntött, hogy a legjobb megoldás számára az, ha ismét kölcsönbe távozik.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK