Beszámoló: Alcoyano – Real Madrid (2-1): Történelmi pofon a Király-kupában

A Real Madrid kiesett a Király-kupa 2020/2021-es kiírásából, miután sokkoló vereséget szenvedett az emberhátrányban játszó Alcoyano ellen a sorozat legjobb 32 csapata között.

A blancók egy gyenge, élettelen játékkal előrukkolva búcsúztak a sorozattól, amely felelevenítette a madridisták számára az Alcorcón és a Real Unión elleni kínos fiaskókat.

Egy héttel azután, hogy a csapat kikapott az Athletic Bilbaótól a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, Zinédine Zidane még nehezebb helyzetben találta magát.

Bár Éder Militao talált be először a mérkőzésen az első félidő lefújása előtt, a blancók nem tudtak újabb gólt szerezni a kellemetlen hazai csapat ellen, akik az utolsó percekben egyenlítettek Solbes góljának köszönhetően. Az Alcoyano a hosszabbítás utolsó tíz percére emberhátrányba került, aminek meg kellett volna könnyítenie a Madrid dolgát, de ahelyett, hogy a blancók megszerezték volna a vezetést, Juanan góljának köszönhetően a hazaiak mennybe mentek.

A foghíjas védelem rákényszerítette Zidane-t arra, hogy változtatásokat eszközöljön a hátsó alakzatban, így végül egy olyan védősorral állt ki, amelynek tagjai szinte alig, vagy egyáltalán nem kaptak lehetőséget a bizonyításra. Odriozola mellett Militão, a Castilla játékosa, Chust és a mellőzött Marcelo kezdte meg a meccset. Isco volt a középpálya új arca, miközben a támadásban Vázquez, Mariano és Vinícius kapta meg az ellenfél kapujának megrohamozásával kapcsolatos feladatot. Rajtuk kívül még Andriy Lunin lépett pályára, ő ezen az estén debütálhatott a kapuban.

A Madrid már a meccs első szakaszában jó néhány alkalommal próbára tette a hazaiak 41 esztendős kapusát, José Juant. Fede Valverde próbálkozott távolról, majd Militão fejelt egy szöglet után, de Lucas Vázquez is próbálkozott lövéssel, azonban a félidő utolsó pillanatáig nem tudták bevenni a hazaiak kapuját.

A blancók gólja végül Marcelo beadása után született, aki remekül küldte be a labdát a kapu elé, ahol Militão érkezett, majd remekül fejelt a hálóba a védeni próbáló José Juan mellett.

Ahogy az első 45 percben, a Madrid a meccs utolsó harmadában sem igazán fenyegette az ellenfél kapuját, annak ellenére sem, hogy a labdát többet birtokolta. Végül egy kontratámadás végén majdnem megszerezték a vezetést, ám José Juan kirobbant a kapujából, hogy blokkolja Vinícius lövését.

Erre a lelki lökésre volt szüksége az Alcoyanónak, akik aztán néhány perccel később kiegyenlítettek. Juli végzett el egy szögletet, amelyre Solbes érkezett tökéletesen a rövid saroknál, majd nagyjából egy méterről a kapuba juttatta a labdát.

Zidane rémülten hallgatta végig a hármas sípszót, majd a második cseréjét a hosszabbítás előtt ejtette meg. Asensio váltotta Viníciust. Később Eden Hazard és Toni Kroos is pályára lépett, ők Odrizolát és Iscót váltották.

Ismét José Juannak kellett közbeavatkoznia egy Asensio – Benzema összjáték után, a Madrid egyre közelebb volt a gólhoz. Ezt a dolgukat megkönnyítette az Alcoyano, miután Ramon egy buta szabálytalanság miatt megkapta második sárga lapját a lefújás előtt tíz perccel.

A 41 éves hazai kapusnak még egyszer közbe kellett avatkoznia, ezúttal Marcelo lövését tudta bravúrral hárítani.

Az Alcoyano számára elérkezett az arany pillanat. Juli indított el egy kontratámadást, amelyet Diakite és Anton vitt tovább hibátlanul. Előbbi aztán középre küldte a labdát Juanannak, aki a szép mozdulattal helyezte a labdát a Real Madrid kapujába, ezzel megszerezve a vezetést csapatának.

Ezúttal nem jött az utolsó perces csoda a Real Madrid számára, így végül a harmadosztályú Alcoyano 2-1-es végeredménnyel búcsúztatta a blancókat a Király-kupából.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK