Király-kupa: Zinédine Zidane mumusa

A Real Madrid ma este az Alcoyano ellen lép pályára a Király-kupa legjobb 32 csapata között, ami azt is jelenti, hogy Zinédine Zidane negyedszer fut neki ennek a sorozatnak a blancók edzőjeként.

A francia három BL-címet, két bajnokságot, két UEFA-szuperkupát, két Spanyol Szuperkupát, két klubvilágbajnokságot is megnyert már, de a spanyol kupában még soha nem örülhetett végső győzelemnek. 

Ráadásul mondhatjuk, hogy néhány fájdalmas és meglepő vereség miatt ez a sorozat lett a szakember mumusa. Az eddigi három sorozatban egyszer sem jutott a Zidane-csapat a sorozat elődöntőjébe.

2017 januárjában a Real Madrid történelmi triplázásért állt harcban a bajnokságban, a Király-kupában és a BL-ben úgy, hogy a Spanyol Szuperkupa és a klubvilágbajnokság már zsebben volt, a csapat nagy előnnyel vezette a bajnokságot, ám a Celta Vigo megálljt parancsolt a negyeddöntőben 4-3-as összesítésben.

A kuparémálom a következő évben folytatódott, ezúttal is a negyeddöntő jelentette a végállomást, most azonban a Leganés volt az ellenfél.

Az előző idényben a Real Madrid ismét a negyeddöntőben búcsúzott egy olyan meccsen, ahol egy kései feltámadás nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy a blancók megállítsák a remeklő Real Sociedadot a Bernabéuban.

Az utóbbi két teljesítménynek voltak utóhatásai, a csalódottság kihatott más mérkőzésekre is, ezt pedig Zidane nem szeretné ebben az idényben újra megkockáztatni, különösen úgy, hogy a csapat az Atlético Madridot üldözi a bajnoki tabellán, a BL-ben pedig már a kanyarban van a legjobb 16 közötti párharc az Atalantával.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK