Gareth Bale gyenge játéka meghiúsíthatja a Real Madrid terveit

Gareth Bale góllal mutatkozott be a Ligakupában - bizonyítva, hogy ő képes egy hideg, esős éjszakán gólt szerezni Stoke-on-Trentben. Ez volt a harmadik találata a Spurs színeiben, mióta kölcsönben visszatért korábbi csapatához. Senki sem számított erre: sem José Mourinho, sem az izgatott szurkolók, de még a média sem. És ott van még egy oldal, amely csalódott a walesi teljesítményét látva: a Real Madrid.

Kezdjük a pozitívumokkal: Bale átmeneti távozásával a királyi gárdának sikerült valamennyit spórolnia. Igen, a játékos fizetését sikerült nagyjából másra átruházni. Tekintettel arra, hogy Zidane kezei alatt nem játszik, a Tottenhamben pedig legalább szerepel valamennyit, jobb, hogy nem a blancóknak kell állnia a teljes fizetését. Ezzel párhuzamosan a Spurs számláját nagyobb összeg terheli, miközben ennek hasznát alig látják, mivel Bale vagy sérült, vagy formán kívül játszik.

A Stoke ellen szerzett találata igazi álom volt számára: Harry Winks pontos beadását kellett a kapuba fejelnie, még csak emelkednie sem kellett a labdáért. Mindez a mérkőzés 22. percében, a negyedik számú sorozatban, melyre a legkevesebb figyelmet fordítja a Tottenham. A második félidőre már Son futott ki helyette, Mourinho elmondása szerint azért, mert Bale „érzett valamit” az első játékrész végén, és nem akart kockáztatni.

623 perc 12 találkozón

Bale helyzetét remekül kifejezik a Spursben produkált számai, mióta szeptemberben visszatért a csapathoz: 623 percet kapott eddig, azt is nagyon egyenetlen eloszlásban. 12 meccsen szerepelt négy sorozatban (Premier League, Európa-liga, FA-kupa, Ligakupa), de egyik találkozót sem játszotta végig, és összesen három gólt szerzett. A játékpercek eloszlása a következő: 393 perc az EL-ben (mind a hat meccsen pályára lépett), 160 a bajnokságban, 25 az FA-kupában és 45 a Ligakupában.

Térdsérüléssel érkezett Londonba, így azonnal hatmeccses kényszerpihenőre vonult, debütálására egészen október 18-ig kellett várni. Négy találkozót a kispadról nézett végig, két alkalommal pedig a keretbe sem került be.

Aggodalom Mbappé ügyében

Az lényegében kijelenthető, hogy a dolgok nem a tervek szerint alakultak. A Spurs egy világklasszis erősítésre számított, azonban az elvárások nem egyeztek a valósággal. Az elképzelés szerint Bale Londonban visszanyeri formáját, a szurkolók hősévé válik, és mindenkit emlékeztet arra, hogy képes magas szinten teljesíteni – különösen azokat, akik 1200 kilométerrel arrébb, az Ibériai-félszigeten élnek. A Real Madrid 15 millió eurót spórolt a walesi fizetésén, és számításaik szerint teljesítménye a végleges távozást is lehetővé teszi a későbbiekben – akár Észak-Londonról van szó, akár a világ bármely más pontjáról.

Ezek a dolgok nem valósultak meg, legalábbis az idény feléhez érve nem láthatjuk nyomát, ez pedig komolyabb frusztrációt okoz a spanyol fővárosban.

A 31 éves szélsőt 2022 nyaráig köti szerződés a blancókhoz. Ha a nyár folyamán sem érkezik érte ajánlat, akkor Bale visszatér Madridba, és ismét a Realt gyötri majd a fizetése. Ez gátat szabhat Kylian Mbappé vagy Erling Håland megszerzésének, mely átigazolások egyikét az új Bernabéu átadására időzítenék. A nyári eseményeket most nagyban befolyásolja a walesi támadó következő hónapokban nyújtott teljesítménye.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK