Zidane: Jović esetében könnyű az edzőt hibáztatni, de nem ez a helyzet

A Real Madrid az Alcoyano együttesével csap össze a Király-kupában, a legjobb 32 között. A találkozó előtt Zinédine Zidane válaszolt az újságírók kérdéseire, melyek sokkal inkább foglalkoztak a lehetséges átigazolásokkal és a kritikákkal, mint a holnapi találkozóval.

A mérkőzés

„Nem lesz egyszerű dolgunk, az Alcoyano már kiejtett egy első osztályban szereplő csapatot. Láttuk, mi történhet a kupában, 100%-ban kell koncentrálnunk. Tudjuk, hogy mi vár ránk. Sok meglepetés született a kupában, ez mindig is ilyen volt, és ez jellemző más országokban is. A kisebb csapatok lehetőséget kapnak a nagyok ellen, és mindent beleadnak. Készen kell állnunk, mert nincsenek könnyű mérkőzések vagy sorozatok.”

A Király-kupa

„Örülnék, ha nyernénk valamit. Minden trófeáért keményen dolgozunk. A célunk, hogy minden meccsre készen álljunk, még ha nem is nyerhetjük meg az összeset. De valóban, szeretném megnyerni ezt a sorozatot is.”

Pillanatnyi állapotok

„Elégedett vagyok az edzésekkel. Igaz, hogy néhányan kevesebb lehetőséget kapnak. Ez egy újabb lehetőség arra, hogy jó teljesítményt tegyünk le az asztalra és újra győzelmet arassunk. Teljes kerettel dolgozunk. Minden mérkőzésre tizenegy embert kell kiválasztanom, de a játékosaim készen állnak mindenre.”

Zidane

Hazard

„Ő mindig motivált. Nem akarok a sérüléseiről beszélni, hosszú és komplikált folyamat volt ez. Eddig nem kellett sokszor kényszerpihenőre vonulnia, így nehéz helyzet ez számára. Biztos vagyok benne, hogy visszanyeri régi formáját. El kell fogadnunk ezt a helyzetet, így lehet újra a régi, erre törekszik ő is. Biztos vagyok benne, hogy a játéka nem fog változni."

Jović

„Örülök neki, tetszik, amit csinált. Neki is és mindenki másnak is a legjobbakat kívánom. Madridban nem könnyű érvényesülni, ezt játékosként is tapasztaltam, Luka pedig annyit tett, hogy ment és játszott. Véleményem szerint jó dolog volt őt megvenni és boldog vagyok miatta, remélem, Madridban is így teljesít egy nap. De van különbség aközött, hogy valaki a Real Madridban játszik, vagy valahol máshol."

„21 éves, van jövője Madridban, meg is mutathatja ezt, ahogy mindenki más is. Ha itt játszol, bizonyítanod kell, hogy képes vagy felvenni a kesztyűt, mert itt nagy versengés folyik a helyekért. De ez nem az edző hibája, a játékosoknak kell megmutatniuk, hogy mire képesek."

Reakció Ronaldo nyilatkozatára, miszerint a nagy játékosok befolyásolják a saját jövőjüket

„Végső soron igen, egyetértek Ronaldóval. Ugyanígy gondolom, de mindenkinek van egy szerződése, és nem akarok olyan játékosok ügyébe belefolyni, akik nem nálunk játszanak, de egyetértek vele. Alabával is ez a helyzet.”

Mbappé

„Ti kérdeztek, én válaszolok. Értem a kérdést, egy olyan játékosról kérdeztek, aki nem nálunk játszik. Engem a holnapi találkozó érdekel. Értem én, hogy nektek ilyenekről is kell beszélnetek, de sajnálom. Engem a holnapi összecsapás érdekel.”

Ramos és Lucas Vázquez szerződéshosszabbítása

„Nem zavar, hogy még nem írtak alá. Sergio és Lucas hosszú ideje játszanak Madridban. Mindig készen állnak és koncentráltak. A többit majd meglátjuk.”

További játékosmozgások

„Január 31-ig bármi megtörténhet. Ott van Jović esete. De mindegyik játékosomat szeretem és mindannyiukra számítok. Meglátjuk, történik-e még valami.”

Távozások

„Könnyű azt mondani, hogy én vagyok a hibás. De mindig támogatom a játékosaimat. Reguilón esetében is azt lehetett hallani, hogy a távozása az én hibám. Azok, akik most itt játszanak, tudják, mit várhatnak. Ez a Real Madrid, itt nem könnyű helyet szerezni. Ezt tapasztaltam játékosként is."

Kritikák

„Ha belefáradok, ha nem, ez akkor is folytatódni fog. Mindig kritizálnak bennünket, mert ez a Real Madrid. Sok minden történik a színfalak mögött, nem csak az edzők dolgoznak itt és ez nem csak a győzelemről szól. Ha veszítünk, a kritikák kereszttüzébe kerülünk, ez is része a játéknak. Ez sem akadályozhat meg abban, hogy folytassam a munkám. Máskor is történt ilyesmi velünk. A Real Madrid mindig reagált erre, és most is igyekszünk változtatni a helyzeten.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK