Ødegaard az elengedését kérte a Real Madridtól

A norvég játékos a játékpercek hiánya miatt szeretne távozni Madridból.

Martin Ødegaard madridi helyzete komoly fordulatot vett, mivel a norvég játékos kérte a klubot, hogy hagyják jóvá távozási szándékát.

Miután az előző idényben kiválóan teljesített a Real Sociedadban, a tervezettnél korábban hívták vissza a Real Madridba, ám Zinédine Zidane irányítása alatt alig kapott bizonyítási lehetőséget, ami komoly frusztrációt jelent a játékos számára, ő pedig nem szeretné így folytatni a pályafutását.

Az, hogy végül az Alcoyano csapata elleni keretből is kimaradt a Király-kupában, figyelmeztető jel lehet a tehetséges középpályás számára.

Az aktuális idényben mindössze 367 percet töltött a pályán, ami arra sarkallta, hogy kérvényezze, engedjék el újra kölcsönbe egy másik csapathoz, ahol megkaphatja azt a játéklehetőséget, amelyre szüksége van a fejlődéshez.

Mivel nincs túl sok opció a középpályára a csapatban, Zidane szeretné megtartani a norvég játékost, de úgy tűnik, hogy inkább csak vészmegoldásként tekint rá, mintsem valóban ki szeretné használni Ødegaard tehetségét.

A Real Madrid problémája a kéréssel az, hogy annak milyen üzenete van. Ødegaard volt a klub egyetlen nyári igazolása, még akkor is, ha a játékos csak kölcsönből tért vissza. A Real Sociedad csapatában a LaLiga egyik legjobbja lett a helyzetek kialakításában, és mindenki arra számított, hogy kezdőjátékos lesz belőle a blancóknál.

Igazság szerint valóban annak kellett volna lennie, koránál fogva pedig a Real Madrid nem adhatja már kölcsön túl sokszor. Akár Real Madrid szintű játékos, akár nem, túl értékes ahhoz, hogy ide-oda küldözgessék különböző csapatokba, különösen akkor, amikor Florentino Pérez arra törekszik, hogy megvágja a költségeket és növelje a bevételeket.

A sérüléseket leszámítva sem számolt vele Zidane, ami a játékosban is nyomot hagyott, és az elmúlt hónapok krízisei megmutatták, hogy a Real Madridnak el kell döntenie végre, hogy mit akar kezdeni Ødegaard-ral.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK