Zinédine Zidane hat bűne

A Real Madrid vereséget szenvedett a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így lemondhat az első trófeáról ebben az idényben. Van néhány dolog, melynek megoldása segíthetett volna a csapatnak az Athletic Bilbao elleni szuperkupa-meccsen.

Egyre többen kételkednek abban, hogy a Real Madrid bármit is nyer a 2020-2021-es idényben, a királyi gárda még a bajnokságban sem képes maradandót alkotni, ahol jelenleg a városi rivális Atlético dominál. Nézzük azonban, hogy milyen hibákat követett el a habfehér együttes mestere, Zinédine Zidane ebben a szezonban.

1. A rotáció hiánya

Novemberben néhány rosszabb eredmény után Zidane ugyanazzal a kezdővel számolt minden mérkőzésen anélkül, hogy bármelyik játékost pihentette volna. Ezek a labdarúgók így háromnaponta lényegi pihenés nélkül szerepeltek minden találkozón.

A francia szakember korábbi változtatásai kifizetődtek és frissen tartották a csapatot, így a királyi gárda a bajnokságban és a BL-ben is megállta a helyét.

2. A bizalom hiánya a fiatalok felé

Az olyan játékosok, mint Martin Ødegaard, Vinícius Júnior, Éder Militão vagy Rodrygo Goes alig kaptak lehetőséget az elmúlt hónapokban. Ez nagy csapás a fiatalok önbizalmának, Zidane pedig még nem találta meg a megfelelő helyet számukra.

Zidane

3. Kiszámítható játék

A Real Madrid ellen viszonylag könnyű dolga van az ellenfeleknek, hiszen a csapatból hiányzik a meglepetés ereje a taktikai változtatások terén – akár a mérkőzéseken, akár azok előtt.

4. Kései cserék

A királyi gárda nem képes fordítani a mérkőzések menetén, ha az ellenfél szerez vezetést. Ezért lenne szükség a cserék erejére, azonban Zidane későn reagál az ilyen helyzetekre, a csereként beálló játékosoknak mindössze néhány perce van arra, hogy megváltsák a világot.

5. A koncentráció hiánya a kiscsapatok ellen

A Real Madrid legyőzte a Barcelonát, az Atlético Madridot és a Sevillát is, azonban pontokat vesztett a frissen feljutó Cádiz és Elche ellen, szenvedett az Alavés ellenében és súlyos vereséget szenvedett a Valenciától.

A kisebb gárdák elleni katasztrofális mérleg a koncentráció hiányával magyarázható, valamint azzal, hogy a mélyen védekező együttesek védelmét képtelen feltörni a habfehér alakulat.

6. Van min javítani mind támadásban, mind védekezésben

Thibaut Courtois nagyszerűen teljesített a bajnokság első felében és számtalanszor mentette meg csapatát a kapott góloktól. A királyi gárda azonban nem produkál kiemelkedő számokat sem támadásban, sem védekezésben, így lehetne és kellene is még javulni annak érdekében, hogy versenyben maradjanak a maradék három trófeáért.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…