2021. February 24., Wednesday

A Bayern München vinné Militãót a távozó Alaba helyére

  • Gy. András
  • Jan. 16, 2021, 10:57 a.m.
A Goal szerint a Bayern beállt az Éder Militãóért érdeklődő klubok, vagyis a Juventus, a Tottenham és a Borussia Dortmund közé. A brazil védő nem igazán tudta megvetni a lábát Madridban, amióra 2019-ben megérkezett a spanyol fővárosba a Porto együttesétől.

A német bajnok új védőt keres, tekintettel arra, hogy David Alaba 10 idényt követően minden bizonnyal távozik a csapattól. Alaba, aki a nyáron ingyen igazolhatóvá válik, több klub érdeklődését is felkeltette, miközben a hírek szerint a 28 éves osztrák nagyon közel áll ahhoz, hogy megegyezésre jusson a Real Madriddal.

Militão nyitott lenne egy kölcsönszerződésre
Militão szeretné bebiztosítani a helyét Madridban, de tudja, hogy rendszeres játéklehetőségre lenne szüksége ahhoz, hogy a közelgő Copa Americára készülő brazil keret tagja maradhasson. Tite, a brazil válogatott szövetségi kapitánya nem számolt vele a legutóbbi vb-selejtezőkön, tekintettel arra, hogy rendkívül kevés játékperc jut neki Madridban, ahol negyedik helyre csúszott vissza a ranglétrán Ramos, Varane és Nacho mögé.

Ezeket figyelembe véve a brazil nyitott lenne egy rövid távú kölcsönjátékra is egy olyan klubnál, ahol rendszeres játéklehetőséget kaphatna. A Bayern egy jó lehetőség lenne Militão számára, akit a Madrid akár el is adna, ha sikerül megszerezni Alabát a bajoroktól.

Ebben az esetben Militão távozási szándéka is kapna egy lökést, hiszen az újabb védő érkezése még tovább rontaná az esélyeit a spanyol fővárosban.


Olvastad már?

Hozzászólások

Tabella