Zidane: A csapat mindent megtett a továbbjutásért

Tegnap este 2-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében az Athletic Bilbaótól. A mérkőzés után Zinédine Zidane értékelte a csapat teljesítményét, de beszélt Hazard-ról is.

A mérkőzés
"Komplikált volt a találkozó eleje, nem kezdtük jól az első félidőt. Két helyzetük adódott és két gólt szereztek. A második játékrész már teljesen más volt, aztán 20 perc után változtattunk, mert nem tetszett a formáció, így Eden a jobb, Marco pedig a bal oldalon játszott. Keményen próbálkoztunk, helyzeteket alakítottunk ki, többször is eltaláltuk a kapufát és még gólt is szereztünk, de az egyenlítés már nem sikerült."

"A csapat mindent megtett. Rosszul kezdtük a mérkőzést, de tovább kell lépnünk ezen, és folytatni a munkát. Amikor jó dolgok történnek, akkor is megyünk tovább, most is ugyanezt kell tennünk, nem engedhetünk ki. Együtt kell ezen túljutnunk. Kifejezetten gyengén kezdtük a meccset, aztán az első félidőben nem igazán találtuk a megoldást. A második félidőben aztán már jobban ment a játék, de ez nem volt elég."

Eden Hazard
"Edennek vissza kell szereznie az önbizalmát, jó meccsekre van szüksége, gólt kell szereznie. De lépésről lépésre halad. Tudjuk, hogy mire képes, ezért türelmesnek kell maradnunk. Nagyon keményen dolgozik, hogy újra a régi legyen. Mindenki a legjobb formájában lévő Edent szeretné látni, de ehhez türelemre van szükség. Mindannyian vele vagyunk, ő pedig minél előbb túl akar jutni ezen a szerencsétlen időszakon."

Katasztrófa?
"Nem, ez nem katasztrófa. Katasztrófa az lenne, ha meg se próbálnánk, nem adnánk bele mindent a pályán. Itt most nem ez a helyzet. Ezért kell továbbra is keményen dolgozunk, és újra megnyerni a mérkőzéseket. Nem nyerhetsz mindig, de mégis erre fogunk törekedni a következő meccsen."

A csapat dinamikája
"Nem olyan rég jó időszakot éltünk át, jól játszottunk, meccseket nyertünk, és igaz, hogy az elmúlt három meccsen két döntetlen és egy vereség lett a vége, de vissza kell térnünk újra a győzelem útjára. Ezt pedig kemény munkával lehet elérni. Ennyi az egész, ennél többet nem igazán tehetünk. Magunkra kell koncentrálni, mert jól tudjuk, hogy most majd megint hangosabbak lesznek azok, akik eddig halkabbak voltak. De csapatként fogunk ezen megint túllendülni. "

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK