Beszámoló: Real Madrid – Athletic Bilbao (1-2): Búcsú a szuperkupától

Egy hónappal azután, hogy korai piroslappal kiszállt a két csapat küzdelméből, Raúl García revansot vett a blancókon az első félidőben szerzett két góljával. Karim Benzema szépítő találata izgalmassá tette a mérkőzés végét, de végül a baszkok válthatták meg jegyüket a döntőre, ahol a Barcelona ellen lépnek majd pályára.

Zinédine Zidane ugyanazt a kezdőt küldte pályára, amelyet az Osasuna elleni, gólnélküli döntetlen alkalmával, újabb esélyt adva Eden Hazard-nak a bizonyításra a támadósorban, miközben Lucas Vázquez a hiányzó Carvajal helyén szerepelt a védelem jobb oldalán.

A Bilbao első találata egy madridi hiba után született. Lucas Vázquez adta el a labdát a saját térfelének közepén, Dani Garcia köszönte szépen az ajándékot, amelyet rögtön tovább is adott Raúl Garcíának, aki pedig tökéletesen fejezte be az akciót, megszerezve a vezetést csapatának.

Lucaz Vázquez nehéz estéje még nehezebbé vált, miután a spanyol játékos elszámolta egy beívelt labda ívét, majd lerántotta az így előnybe kerülő Inigo Martínezt a büntetőterületen belül. A játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Raúl García pedig magabiztosan értékesítette is a megítélt büntetőt, ezzel 0-2-re módosítva az állást.

Hazard

Zidane az első cseréjét a szünetben ejtette meg, ekkor a sérült Varane helyére állt be Nacho. A második játékrész elején egy Muniain fejesnek köszönhetően kishíján tovább nőtt a Bilbao előnye, ám a labda elkerülte a kaput. A Real Madridnak mindenképp tennie kellett valamit, a blancók igyekezete pedig egy remek akció végén Eden Hazard passza után egy Asensio kapufát eredményezett.

Zidane aztán ismét cseréhez folyamodott, ezúttal Vinícius és Valverde lépett pályára Hazard és Luka Modric helyett. Asensio próbált életet lehelni a csapatba, ám ismét a kapufa állta útját a gólörömnek. Bal lábas bombája ezúttal a baloldali kapufáról pattant le. 

A Real Madrid reményei akkor kaptak egy igazán nagy lökést, amikor negyed órával a találkozó vége előtt Karim Benzema gólra váltott egy Casemiro által középre fejelt labdát. A partjelző először lest intett, azonban a videószobában láthatóvá vált, hogy ha milliméterekkel is, de a Bilbao védőjének lába belógott Benzema mögé. 1-2.

Néhány másodperccel azután, hogy Asier Villalibre csereként pályára lépett, Thibaut Courtoisnak kellett közbeavatkoznia a játékos lövésénél. A belga bravúrral védte a Bilbao játékosának átemelési kísérletét, ezzel életben tartva a blancók reményeit.

Az utolsó percekben a Real Madrid minden erejével próbálta megszerezni az egyenlítő találatot, Mariano állt be Benzema helyére, Sergio Ramos szinte csatárként játszott, ám ő sem tudott kapuba találni egy végjegyévé vált utolsó perces fejessel. A VAR még egy újabb tizenegyes szituációt megvizsgált (vagyis vélhetően kettőt, hiszen egy lehetséges kezezés is felmerült az utolsó madridi akciónál), ám nem látott szabálytalanságot, így maradt az 1-2-es végeredmény, a Madrid pedig búcsúzott a sorozattól.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK