Asensio: Csalódottak vagyunk, de tovább kell lépnünk ezen

A szuperkupa-mérkőzés után Asensio és Courtois is nyilatkozott a mérkőzésről.

Marco Asensio

A mérkőzés
"Jól kezdték a találkozót, nagyon megnehezítették a dolgunkat, és hátrányba is kerültünk, így még nehezebb volt. Aztán megvoltak a helyzeteink, hogy megfordítsuk a találkozót, de sajnos nem sikerült. Nagyon szomorúak és csalódottak vagyunk, mert be akartunk jutni a döntőbe. De ilyen a futball, tovább kell lépnünk ezen. Az első góljuk nagy önbizalmat adott nekik. Próbáltunk mindent lehetséges módon reagálni, de ez most nem volt elég."

Magas letámadás
"Tudtuk, hogy fel fognak jönni ránk, egy nagyon keményen és jól együtt dolgozó csapat a Bilbao. Aztán próbáltunk változtatni, a második játékrész már sokkal jobb volt a részünkről, de a továbbjutáshoz ez kevés volt."

A szezon hátralévő része
"Dühösek vagyunk, amiért nem jutottunk be a döntőne, de mostmár az előttünk álló feladatokra és célokra kell fókuszálnunk. Nem sajnáltathatjuk magunkat, fel kell készülnünk a következő meccsekre."

Lehetséges büntető
"Hátulról láttam az esetet, nekem úgy tűnt, hogy kézzel ütötte el a labdát. Nem tudom, hogy büntető volt-e, vagy csak levágódott a testéről a labda, meg kell majd néznem. De úgy gondolom, hogy az volt, mert a labda aztán nálam kötött ki."

Thibaut Courtois

A mérkőzés
"A második félidőben nem volt szerencsénk a kapufákkal és Karim gólját sem adták meg. Jól játszottunk, bár az első játékrszben sokkal jobban is játszhattunk volna. Hátulról kell felépíteni a támadásainkat, hogy aztán mögékük tudjunk kerülni. De ez a mi stílusunk, a többi meccsen is hasonlóan játszunk, amikor megasan letámadnak. Az olyan gólok, mint az első, gyakran előfordulnak, a másodikat viszont les előzte meg, abból lett a szöglet, ami büntetővel végződött."

Stabilitás a védekezésben
"Nem gondolom, hogy nem voltunk stabilak hátul. Az első egy rossz passz után jött, ilyenek előfordulnak a futballban, a második pedig egy büntető volt. Az idei szezonban nagyon sok büntetőt ítélnek ellenünk. De közben nekünk is megvoltak a lehetőségeink, Marco kétszer is eltalálta a kapufát, nem volt szerencsénk. Tovább kell dolgoznunk keményen, tovább kell harcolnunk, ahogy eddig is tettük. Csalódottak vagyunk, amiért nem jutottunk be a döntőbe, mert meg akartuk szerezni az idei első trófeánkat. De hosszú még a szezon, úgyhogy az előttünk álló feladatokra kell gondolnunk."

Demotiváltság
"Tavaly előtt decemberben nagyon jó időszakunk volt, és megnyertük a szuperkupát is. Aztán jött a háromhónapos karantén. Amikor nyert boldog vagy, de amikor veszítesz, akkor nem szomorkodhatsz leütött fejjel, és hagyhatod abba a munkát. A második félidőben nagyot harcoltunk, mert ha egy olyan csapat lennénk, aki 2-0-nál nem akar küzdeni, akkor nem kerültünk volna ilyen közel az egyenlítéshez. Teljes mértékben bízom a csapatban. Szerdán a Király-kupában kell jól teljesítményt nyújtanunk, aztán jön az Alavés."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK