Beharangozó: Real Madrid – Athletic Bilbao

A Real Madrid a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében méri össze az erejét a baszk csapattal. A tét a döntőbe jutás, a feladat kötelezően megoldandó, ha harcban akar maradni Zidane gárdája az idény első trófeájáért.

Elérkezett a Spanyol Szuperkupa ideje, a Real Madrid pedig ismét érintett a sorozatban, a La Liga előző idényének bajnokaként szállhat harcba a trófeáért. Ez zsinórban a második esztendő, amikor négy csapat mérheti össze erejét a cím megszerzése érdekében, Zidane Real Madridjának az elődöntőben az Athletic Bilbao lesz az ellenfele a La Cartujában. A döntőben a mai mérkőzés győztesét a Barcelona várhatja a Real Sociedad legyőzését követően.

A Real Madrid ennek a sorozatnak is címvédőként vág neki, hiszen tavaly Dzsiddában, az Atlético Madrid legyőzésével győztesként emelhette a magasba a Spanyol Szuperkupa trófeáját. A Bilbao az előző idényben bejutott a Király-kupa döntőjébe, így kvalifikálta magát a ma esti mérkőzésre.

„Fel kell vennünk a harcot és nagyszerű teljesítményt kell nyújtatnunk” – mondta Zidane a tegnapi sajtótájékoztatón. Egy meglehetősen kusza hetet követően a csapat Pamplonából utazott egyenesen Málagába. Köszönhetően a spanyolországi hóviharoknak – így a keretet ugyanazok a játékosok alkotják, akik az Osasuna elleni összecsapásra is nevezve lettek. Carvajal, Jović és Rodrygo nem állnak Zidane rendelkezésére.

Ami az ellenfelet illeti: igaz, hogy mindkét csapat történelmi múlttal rendelkezik a bajnokságban, mégis ez az első alkalom, hogy a Spanyol Szuperkupában nézhetnek farkasszemet. A baszk csapat eddig két alkalommal nyerte meg a sorozatot: 1984-ben, a bajnokság és a Király-kupa megnyerését követően, valamint 2015-ben, amikor két mérkőzésen múlták felül a Barcelonát. A csapat edzője, Marcelino második mérkőzésén vezetheti az Athleticet.  

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK