Zidane sehová sem tartó útja a Real Madriddal

Zinédine Zidane rendkívül dühös volt az Osasuna elleni meccset követően, hiszen véleménye szerint a mérkőzést le sem kellett volna játszani a körülmények, valamint a pálya állapota miatt. A MARCA újságírója, Carlos Gonzalez viszont más véleményen van.

Két dolgot el kell különítenünk az Osasuna elleni mérkőzést követően. Egyrészt az igaz, hogy a csapatnak talán utaznia sem kellett, vagy szabadott volna. Az nem elfogadható, hogy labdarúgókat órákon át egy repülőgép törzsébe zárva tartsanak a repülőtéren, még úgy sem, hogy a döntést a rendkívüli időjárás, a Madridban 50 éve nem látott havazás következtében hozták meg.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a csapat végül megérkezett Pamplonába, Zidane-nak és csapatának pedig alaposan fel kellett készülnie a meccsre. Egy olyan csapat ellen, amely utolsó előtti a tabellán, a Real Madrid ismét egy lassú, kiszámítható gárda képét keltette, amely ötlettelen játékot mutatott és képtelen volt helyzeteket kialakítani. Az Osasunának mindössze annyit kellett tennie, hogy rendszerezetten védekezik.

Az igaz, hogy a pálya állapota meglehetősen rossz volt, de ez nem lehet kifogás a Real Madrid számára. Ezek a játékosok már játszottak olyan pályákon, amelyek ennél sokkal rosszabb állapotban voltak. A blancók játékából ugyanaz hiányzott, mint az Elche ellen: nem volt benne átütőerő. Csak akkor tudtak bajt okozni az ellenfél számára, amikor a csapat kezdett kétségbeesni.

Mentségeket keresni a pályán meglehetősen nagy hiba. Zidane-nak ehelyett némi önkritikára lenne szüksége és el kellene gondolkodnia azon, hogy játékosai miért nem tudnak felülkerekedni olyan csapatokon, amelyek semmi mást nem csinálnak, csak szervezetten védekeznek. Ez nem az első, de nem is az utolsó alkalom, amikor ez történt. Éppen ezért a Real Madrid számára borzasztóan nehéz lesz megvédeni a bajnoki címet. Az állandóság hiánya nagyon sokba kerül a csapatnak.

Ebből a Real Madridból hiányzik az átütőerő a kritikus pillanatokban, azokban a helyzetekben, amikor a csapat tényleg bajba kerül. Karim Benzema szinte pályán sem volt, talán Marco Asensio volt az egyetlen, aki vállalkozott, míg Eden Hazard továbbra is kiábrándító. Mariano Díaz is lehetőséget kapott, ezzel egyidőben Sergio Ramos is középcsatárrá lépett elő, és folyamatosan egymás útját állták.

Zizou ahhoz is ragaszkodik, hogy játékperceket biztosítson Iscónak, míg teljesen mellőzi Martin Ødegaard-t. Az igaz, hogy sikerült nagy nehezen továbbjutni a Bajnokok Ligájában és a csapat még versenyben van a bajnoki címért, de az az érzésem, hogy Zidane Real Madridja elindult a semmihez vezető úton. Ezt azért is állítom, mert a klub híján van az erőforrásoknak, valamint annak a minőségnek, ami szükséges a címek elnyeréséhez. A pályán, vagy a pálya mellett elhangzó kifogások nem elegendők ahhoz, hogy megmagyarázzák a teljesítményüket. Igaz, hogy Casemiro nem kapott meg egy büntetőt az Osasuna elleni meccs 92. percében, de mindez nem kérdésekről vagy magyarázatokról szól, hanem a futballról. És ha azzal a büntetővel a csapat meg is nyerte volna a meccset, az érzéseink még ugyanilyenek lennének. Nagyon rosszak. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK