A Real Madrid játékosai nem tudnak hazautazni a szuperkupa előtt

A Real Madrid még mindig nem tud hazautazni a spanyol fővárosba, így sorozatban a harmadik éjszakát is Pamplonában tölti, mielőtt közvetlenül Málagába utazik a Spanyol Szuperkupa elődöntőjére, ahol az Athletic Bilbao lesz az ellenfele.

A Spanyolországot sújtó vihar ellehetetlenítette a visszautat Madridba, ami tovább növelte a blancók frusztrációját, a pénteken kezdődött és folyamatban lévő úttal kapcsolatban. A terv most az, hogy a játékosok Málagába fognak utazni hétfőn reggel, így ez a kis túra nyolc naposra nőhet, mielőtt teljesen vége szakad.

A döntést nem könnyen hozták meg, a klub munkatársai az elmúlt 24 órát azzal töltötték, hogy minden lehetséges forgatókönyvet kielemeztek, egyeztettek a hatóságokkal, de egy madridi visszatérés a mai napon teljesen lehetetlennek bizonyult. Mivel a mai napra nem volt garantálható az utazás, a klub végül úgy döntött, egyenesen Andalúziába utazik a csapat Pamplonából, ahol jobb körülmények között készülhetnek a szuperkupa-mérkőzésre.

A blancók naptára meglehetősen sűrű, ha legyőzik a Bilbaót csütörtökön, akkor Sevillába utaznak a vasárnapi döntőre, a Real Sociedad – Barcelona mérkőzés győztesével játszani. Aztán két további idegenbeli találkozó következik, január 20-án az Alcoyano ellen lép pályára a csapat a Király-kipában, 23-án pedig az Alavés ellen a bajnokságban. Az Osasuna elleni mérkőzést is beleszámolva ez lényegében sorozatban öt idegenbeli meccset jelent úgy, hogy a csapat közben megjárja Spanyolország északi, déli és keleti részét is.

A közlekedési miniszter a pénteki repülőútról
A spanyol közlekedési minszter, José Luís Abalos is nyilatkozott a Real Madrid repülésével kapcsolatban, és elmondta, hogy még a repülőtér lezárása előtt szállt fel a gép úgy, hogy a pilóta biztonságosnak nyilvánította a felszállást.

„A reptér működött, de nehézségekkel… A pilótáé volt az utolsó szó, ő pedig úgy ítélte meg, hogy a adottak voltak a biztonságos felszállás körülményei” – mondta a miniszter.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK