Beszámoló: Osasuna – Real Madrid (0-0): Gólnélküli döntetlen Pamplonában

A Real Madrid 0-0-s döntetlent játszott az Osasuna vendégeként a spanyol bajnokság 18. fordulójában. A királyi gárda ennél az eredménynél azért többet érdemelt, Zidane fiai végig dominálták a mérkőzést és két gólt is les miatt érvénytelenített a játékvezető – mindkét alkalommal Karim Benzema helyezkedett a védők mögött.

A vendégek dominanciája ellenére időbe telt, míg komolyabb helyzetek alakultak ki. Fél óra elteltével a hazaiak előtt adódott az első lehetőség, Rubén García szögletére Oier érkezett, Thibaut Courtois azonban nagyszerű mozdulattal hárított. Két perccel később válaszolt a habfehér együttes, Luka Modric veszélyes beadását ütötte ki Herrera.

Benzema

Lehetőségek

A szünet után nagyobb nyomást helyezett ellenfelére az Osasuna, de egyre tisztább helyzetek adódtak a madridiak előtt. A 49. percben Asensio gyönyörűen vette le a labdát a tizenhatosnál, majd lövését Herrerának kellett kitolnia. 11 minutummal később Karim Benzema talált a hálóba Kroos beadása után, azonban les miatt érvénytelenítették a találatot. Zidane először Valverdét hozta be Asensio helyére, majd Hazard és Modric is elhagyta a pályát, lehetőséget adva Iscónak és Marianónak.

Kapott gól nélküli meccsek zsinórban

A Real Madrid a saját kapujához szögezte az Osasunát, akik így egyedül kontráikban bízhattak. A 89. percben Sergio Ramos váltotta gólra Benzema passzát, a francia csatár azonban megint a védők mögött helyezkedett, így ezt a találatot is visszavonták. Zidane fiai így egy ponttal térhetnek haza, és készülhetnek a szuperkupa mérkőzéseire, ahol az elődöntőben az Athletic Bilbao lesz az ellenfél. A találkozót csütörtökön rendezik.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK