Zidane: Úgy készülünk, hogy játszani fogunk

A francia mester az Osasuna elleni mérkőzés előtt.

A mérkőzésről: 
„Egy nehéz pályán lépünk a gyepre egy kiváló ellenfél ellen, de tudjuk, hogy mi a tét, és készen kell állnunk arra, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, jól játszunk és szilárdan védekezzünk. A játék minden elemében meg kell próbálnunk föléjük nőni, és meg kell szereznünk a három pontot.”

A bizonytalanság: 
„Reméljük, hogy játszhatunk, a pálya pedig jó állapotban lesz. Elutazunk és fel fogunk készülni, mintha megrendezésre kerülne a találkozó. Aztán meglátjuk, hogy mi fog történni. Ez most egy különleges meccs lesz az időjárási körülmények miatt. Ha tudunk játszani, akkor fogunk, ha nem, akkor nem. Ma el kell utaznunk, nincs más lehetőség. Ez a kötelességünk, és azt fogjuk tenni, amit Real Madridként meg kell tennünk.”

Időjárás:
„25 játékos készül a mérkőzésre. Igaz, amit mondtatok, hogy először történik ilyen egy viharral Spanyolországban. Nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz holnap, de a pályamunkások keményen dolgoztak azért, hogy normálisan tudjunk edzeni ma reggel. Mindenki, aki részt vett ebben, azért dolgozott, hogy lefolytathassuk az edzést. Úgy készülünk, hogy játszani fogunk.”

Zidane

Kezdő:
„Sok mindent számításba kell venni, de a legfontosabb, hogy mindenki készen álljon. Mindenkinek felkészülnek kell lennie a győzelem érdekében. Annak eldöntése pedig, hogy ki fog játszani, az edző dolga. Nem változtattunk túl sokat mostanában, de mindenki készen áll, mert a játékosok játszani akarnak.”

Hazard:
„Hazard velünk lesz, folyamatosan edz. Nem gondolom, hogy készen áll 90 percnyi játékra, meglátjuk, hogy holnap és a későbbi meccseken hogyan tudjuk majd használni. Apró lépésekben haladunk. Ez nem változott. Az időjárás olyan amilyen, a játékosok hozzászoktak ahhoz, hogy ilyen körülmények között játszanak. Eden is, hiszen ő Londonban játszott. Az időjárás nem befolyásolja a döntéseimet. Meglátjuk, hogy hogyan lépünk pályára holnap, de ezt szokás szerint csak holnap árulom el.”

CMK:
„Mindhárman jól vannak. Tapasztalt játékosok, akik hosszú ideje együtt játszanak már a Real Madridban. Mindannyian tudják, hogy ez mit jelent, ahogy azok is, akik nincsenek itt olyan régóta. Mindannyian készen állnak a versengésre, a játékra. Ebből csak profitálhatunk.”

Benzema:
„Teljes mellszélességgel mellette állok. Tudom, hogy az ilyen helyzetek nem könnyűek. A legfontosabb az, hogy úgy látom, jól van, teljesen kizárja ezt a dolgot és csak a munkájára, a családjára és arra koncentrál, amit csinálni akar és szeret. Ez nehéz helyzet, de meg fog oldódni. Úgy tűnik, hogy rendben van, és boldoggá akarja tenni a szurkolókat, amikor pályára lép.”

Felkészülés:
„Három napunk volt a munkára, úgyhogy leginkább a fizikai felkészülésre koncentráltunk, mint az előszezonban, hiszen nem igazán van idő másra.”

Szerződések:
„Nem beszéltünk erről. A legfontosabb az, hogy ezek a dolgok megoldódjanak. Szeretném, ha mielőbb lezárulna minden, ennyi. Én azt akarom, amit látok is, hogy mindenki jól dolgozzon az edzéseken, készen álljanak a játékra és jól végezzék a munkájukat. Számomra ez a legfontosabb. A futballban sosem lehet tudni, hogy mi történik. A mérkőzés után is meg fogtok kérdezni, és ugyanezt fogom mondani. Tudjátok, hogy mit gondolok, és remélem, hogy megoldódik minden. Ennyi. Addig is Sergio itt van, Lucas itt van, holnap pedig jól kell játszanunk.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…