Ramos – A szerződés megújítása bármi áron?

Az már régóta egyértelmű, hogy ha Sergio Ramos szerződést hosszabbít, az problémákhoz vezet a Real Madridnál. A klub ismeri a kapitányát és az egész dolog hátterét, ezért is biztosak benne, hogy végül jól alakul minden. Carlos Carpio véleménye.

Másfél évvel ezelőtt egy ajánlattal a kezében és 800 millió eurós kivásárlási árral a középső védő arra kérte Florentino Pérezt, hogy engedje őt el ingyen, mert Kínából nagyszerű ajánlatot kapott. Az elnök visszautasította a kérést.

Ez 2019 májusában történt, de a két fél összeszólalkozásával indult márciusban, miután a Real Madrid kiesett a Bajnokok Ligájából az Ajax elleni fiaskó után. Sergio végül nem távozott, majd adott egy interjút, amelyben elmondta, hogy akár ingyen is játszana a Real Madridban. (Ez a mondat pedig minket is megihletett annak idején…)

De az elnök és Ramos furcsa kapcsolata még régebbre nyúlik vissza. 2015 nyarán Iker Casillas különös körülmények között távozott, Ramos szerződéshosszabbítása pedig porondon volt. Néhányan a klubnál úgy gondolják, hogy Ramos akkor kihasználta a klub helyzetét, és felhasznált a jobb feltételek és a magasabb fizetés kiharcolása érdekében egy Manchester Unitedtől származó ajánlatot.

Néhány évvel később más a helyzet. Ramost a Real Madrid történetének legjobb középső védőjeként tartják számon, 35 évesen nyújtott kiváló teljesítménye pedig teljesen megérdemelté tenne egy szerződéshosszabbítást. De a játékos korát is figyelembe kell venni, a klub pedig kész kompromisszumot kötni saját szabályának felrúgásával, és kétéves szerződéssel marasztalná a csapatkapitányt, amelyet nem a múltjával, hanem a teljesítményével érdemelt ki.

Bármennyire is Sergio Ramos mellett áll valaki, azt látni kell, hogy a játékos nem kevesebb, mint nettó 13 millió eurót tett zsebre évente, mostanra pedig 35 esztendős, így kétszer is át kell gondolni a szerződés részleteit, különösen a koronavírus-járvány következtében kialakult gazdasági helyzetben. A labdarúgás 2021-ben nem ugyanolyan, mint amilyen 2015-ben volt.

Sergio Ramos a Real Madrid történelmének része, és történjék bármi, mindig is az lesz. A szerződését meg fogják hosszabbítani, de mindig szappanoperába torkollik, ha erre kerül sor. A klub fenyegetése, és állítólagos több millió eurós ajánlatok lebegtetése nem tesz jót a játékos megítélésének. Természetesen joga van ahhoz, hogy a lehető legmagasabb fizetést harcolja ki magának, és ne fogadjon el egy 10%-os fizetéscsökkentést. 16 Real Madridnál töltött év után azonban tisztában kellene lennie azzal, hogy nem kellene bármi áron ezt tennie.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK