Pau Torres: Luis Enrique dicséretétől Cazorla izgatottságáig

Pau Torresre Sergio Ramos lehetséges utódjaként tekintenek a Real Madridnál, azonban a fiatal játékos még Luis Enrique spanyol válogatottjában tette le névjegyét, itt figyeltek fel rá először.

A szövetségi kapitány Gerard Piqué helyetteseként számolt a Villarreal játékosával, és Pau nem is okozott csalódást. A Svájc elleni, november 14-én rendezett mérkőzést követően Enrique mester elismerően nyilatkozott a középhátvédről.

„Mindent szeretek Pauban” – mondta. „A személyiségét és a kockázatvállalását, a taktikai érzékét és a passzait, a nyomásgyakorlását és az emberfogást… Magas és jóképű, nagyon jó játékos. Minden megvan benne, ezt szeretem.”

Pau látszatra törődik a róla alkotott képpel, habár személyisége nem illik bele ebbe a képbe. Nem beszél sokat, nagyon visszahúzódó és néha még úgy is tűnhet, mintha nem is létezne.

A 23 éves játékos Vila-realban született, és ötéves kora óta tartozik a klub kötelékébe. A csapat akadémiájáról többen eljutottak már a nemzeti tizenegyig, például Bruno Soriano vagy Santi Cazorla, de egyikőjük sem játszott annyit az utánpótlásban, mint Pau.

Az első lehetőség Roberto Morenótól

Luis Enrique irányítása alatt Pau Torres Sergio Ramosszal karöltve a válogatott védelmének oszlopos tagja lehet, első meccsét azonban Roberto Moreno irányítása alatt játszotta a nemzeti csapatban. 2019 novemberében a Málta és Románia elleni mérkőzésekre kapta meg a behívót.

„Mind elcsodálkoztok majd, nagyszerű középhátvéd, labdával és anélkül is kiváló” – mondta akkor Cazorla, aki a Villarreal csapatkapitánya is volt akkoriban.

Pau Málta ellen mutatkozhatott be a nemzeti csapat színeiben, és első labdaérintéséből gólt is szerzett.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK