2021 – Nagy célkitűzések, grandiózus igazolások a láthatáron

2021-ben sok feladat vár a Real Madridra mind sportszakmai, mind pénzügyi szempontból, az első és legfontosabb célkitűzés pedig a pénzügyi stabilitás megteremtése rövid távon.

Kylian Mbappé és Eduardo Camavinga megszerzése, Luka Modrić, Lucas Vázquez és legfőképp Sergio Ramos szerződésének meghosszabbítása, a fizetések csökkentése, valamint a Bernabéu felújításának befejezése a szurkolók visszatérése előtt – ezeket a feladatokat szeretné idén abszolválni a királyi gárda. De vegyük sorra ezeket az ügyeket részletesen, egytől egyig.

Kylian Mbappé

A legnagyobb stratégiai célpont egyértelműen a francia támadó, a Real Madrid vele szeretné megalkotni újabb rettegett hármasát Eden Hazard-ral és Erling Hålanddal karöltve. Utóbbi játékos 2022-ben öltözhet habfehérbe, Karim Benzem szerződésének lejártakor.

A királyi gárda már azzal is elérte a célját, hogy Mbappé nem hosszabbította meg szerződését a PSG-vel, így nyáron már csak egy év marad hátra jelenlegi kontraktusából. Ekkor kezdődhetnek meg a hivatalos tárgyalások a francia együttessel, azonban a transzfer így sem lesz olcsó, és a párizsiak újdonsült edzője, Mauricio Pochettino is igyekszik maradásra bírni a fiatal játékost.

Eduardo Camavinga

A Rennes fiatalját 2022-ig köti szerződés a francia csapathoz, de már eldöntötte, hogy nyáron távozik az együttestől, ezért is cserélte le ügynökét nemrégiben. Eddig Mousa Sissoko képviselte, most azonban Jonathan Barnett-tel dolgozik együtt, akinek egyik leghíresebb ügyfele Gareth Bale.

Ahogy azt az AS már korábban is megírta, Barnett szeretné Madridba költöztetni a fiatal franciát, miután azt nyilatkozta, hogy a „kapcsolata a klubbal kiváló” – ezek szerint elsimította a Bale-ügy kapcsán felgyülemlett feszültséget. Az egyetlen kérdés, hogy a Mbappé-transzfer után marad-e elég pénz a kasszában Camavinga megvásárlására is. Ez jelentheti az egyetlen akadályt.

Fizetéscsökkentések

A koronavírus okozta gazdasági válság miatt alapvető fontosságú a Real Madrid számára is a fizetések csökkentése. A klub 90 millió eurós veszteséggel számol idén, és ebben nincs benne az a 275 millió euró, amit a stadion felújítására szánt kölcsönből ebben az idényben felvesz a királyi gárda.

A játékosok nemrég egy titkos megbeszélésen állítólag megegyeztek, hogy nem fogadják el a 10%-os fizetéscsökkentést, mert úgy gondolják, hogy ha van keret a nagy igazolásokra és fizetésekre, akkor a teljes bérük kifizetésére is lesz.

Szerződéshosszabbítások – Ramos, Modrić és Lucas esete

Ezt a három esetet az utolsó pillanatra hagyták Pérezék. Ramos és Modrić hosszabbítása különösen fontos, hiszen mindketten az öltöző vezéregyéniségei. Az utóbbi időben azonban Lucas Vázquez is bizonyította, hogy helye van a csapatban és jelenleg Zidane is alapemberként számol vele – ezt az is bizonyítja, hogy a legutóbbi 16 mérkőzésen kezdőként kapott lehetőséget.

A klubelnökkel való kapcsolata miatt Ramos helyzete aggodalomra adhat okot, kettejük viszonya nem mindig volt felhőtlen, azonban úgy néz ki, végül mégiscsak sikerül egyezségre jutniuk. Modrić esetében már bizakodóbbak lehetünk, a 35 éves játékos elméletileg egy évvel hosszabbít, de még bármi történhet, ha a lényegre térnek a felek (jelenleg 9 millió eurót keres évente). Lucas az első ajánlatot elutasította, mert nem találta megfelelőnek a feltételeket.

David Alaba

Ez a téma közvetlenül kapcsolódik a kapitányhoz, a királyi gárda ugyanis készen áll a mindenes osztrák játékos megszerzésére, amennyiben Ramos a távozás mellett dönt. Alaba szerződése nyáron jár le a Bayern Münchennel, és szabadon tárgyalhat más együttesekkel. Az első puhatolózások után a habfehér együttes arra jutott, hogy a sokoldalú hátvéd évente 12 millió eurót és 20 milliós átigazolási bónuszt kérhet a szolgálataiért cserébe.

Ramos ügyétől függően minden a levegőben lóg. Eközben az Alabát megkörnyékező klubok (PSG, Barcelona, Manchester City, Manchester United, Liverpool) nyomást gyakorolnak a királyi gárdára, ez pedig azt jelenti, hogy a spanyol fővárosban az idő a legfontosabb tényező a kapitány ügyének megoldásában.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK