Ramos miatt sem kell bankot robbantani

A MARCA újságírójának véleménye Sergio Ramos ügyéről.

Igen, ez várható volt. Ha Sergio Ramos szerződésének megújítása felmerül, akkor káosz lesz. A legújabb hírek szerint a játékos nem fogadta el a Real Madrid ajánlatát, amely egy éves szerződéshosszabbításról és 10%-os fizetéscsökkentésről szólt. (Az AS ezzel ellentétben 2 éves szerződésről tud, de bizonyos hírek szerint 1 éves szerződés és változatlan fizetés is volt az ajánlatban… – a szerz. kieg.)

A középső védő jelenleg nettó 12 millió eurót keres idényenként. Figyelembe véve azt, hogy Spanyolországban 50%-os az adókulcs, a blancók valójában 24 millió eurót fizetnek a játékosnak idényenként. Ez a jelenlegi gazdasági helyzetben csillagászati összeg.

Véleményem szerint Ramos megérdemli az új szerződést, de nem minden áron. Florentino Péreznek a klub érdekeit kell képviselnie, nem pedig egyszerűen egy játékos igényeit kielégíteni, még akkor sem, ha egy legendáról van szó.

Mint ismeretes, Ramos mind a 16 Madridban töltött idénye alatt megkapta azt, amire leszerződött. Kiszámolni azt, hogy mennyi is volt ez a megérdemelt kereset, szinte lehetetlen, de az biztos, hogy akkora számról beszélünk, amit a legtöbben 500 emberöltő alatt sem hoznának össze. Persze Ramos kiérdemelte ezt a pénzt, de ez a helyzet akkor is felháborító.

És ez az, amiért a játékost és a környezetét nagyon nehéz most megérteni, különösen úgy, hogy hónapok óta nyomást gyakorol a klubra és próbál kiharcolni egy két vagy három idényre szóló szerződést, állítólag a jelenleginél nagyobb fizetéssel. Ramos egy csodálatos középső védő, de márciusban 35 éves lesz. Nincs a világon még egy középső védő, aki ilyen feltételeket támaszthat.

Ramos

A játékos tökéletesen tisztában van azzal, hogy joga van kérni, de Florentinónak nem muszáj beadnia a derekát. A Real Madrid elnökének a klub jövőjét kell szem előtt tartania. Néhányan panaszkodnak, mert a klub megújította Dani Carvajal és Casemiro szerződését, pedig logikus, hogy előttük azért még jóval több év van, mint Ramos előtt. Még ha azt is feltételezzük, hogy Ramos top fizikai állapotban lesz, már akkor is maximum két éve van hátra a legmagasabb szinten, utána már nagyon nehéz dolga lesz.

El sem akarom képzelni, hogy az emberek mit mondanának Florentinónak, ha Ramos két idényen át csere lenne, 36-37 évesen, és bruttó 30 millió eurót tenne zsebre. Már láttuk, hogy mi történt Gareth Bale fizetésével, más csapatok számára megfizethetetlen volt, pedig ő még csak 31 éves.

Florentino tisztában van azzal, hogy vannak a csapatban játékosok, akik elit karrierjük utolsó szakaszában járnak. Ilyen Ramos, Benzema és Modric. Három alapvető alkotóelem, három madridi legenda, akiket viszont muszáj lesz pótolni, ha a klub a jövőben is sikeres akar lenni. Modric elfogadta a klub ajánlatát, Ramos nem. Ez a különbség.

Florentino eközben azon is gondolkodik, hogy a csapatot bizonyos posztokon meg kell erősíteni, ha a klub ismét BL-t akar nyerni. Sokkal fontosabb lenne Erling Haalandra vagy Kylian Mbappéra pénzt költeni, mint egy csillagászati összeggel megújítani Sergio Ramos szerződését a pandémia közepén.

Ha valaki kifizeti azt, amit a játékos kér, akkor mehet. A Real Madridnak előre kell tekintenie, még akkor is, ha a védő nem a blancóknál fejezi be a karrierjét, ami mindenki számára kivételesen fájdalmas dolog lenne. Ez a dolog egyedül Ramoson múlik, ő fogja meghozni a döntést, amit tiszteletben kell tartania mindenkinek, és nem szabad emiatt másokat hibáztatni. Az nem lenne igazságos.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK