Luka Jović felejthető éve

A Real Madrid 50 mérkőzést játszott 2020-ban, a szerb támadó mindössze 18 alkalommal kapott lehetőséget.

Az év elején Karim Benzema hiányában kezdőként kapott lehetőséget a Szuperkupa küzdelmei során Szaúd-Arábiában. Januárban egy Király-kupa találkozón is a kezdőcsapat tagja volt, kettőn pedig csereként állt be, így a hónapban lejátszott öt mérkőzésen 268 percet játszott.

Amikor már minden jel arra mutatott, hogy Jović kezdi visszanyerni formáját, sérülések sorozata és a koronavírus révén összesen 32 találkozót kellett kihagynia. A most futó idényben 208 játékpercet kapott, és mióta felépült legutóbbi sérüléséből, csak a kispadról figyelhette a blancók utolsó öt összecsapását.

Jovic

A Celta Vigo ellen végignézhette, ahogy Benzema helyére beáll Mariano az utolsó percekre. Ez egyértelmű jelzés arra, hogy Zidane rangsorában még hátrébb került. A nagy lehetőség a BL-csoportkör első mérkőzésén adódott előtte, amikor Benzema helyett ő kezdett a Sahtar Doneck ellen. A Real Madrid 3-2-re kikapott, a szerb támadót az 59. percben hozta le a pályáról Zizou.

A francia szakember azt is nyilvánvalóvá tette, hogy minden kerettagra számít, és senkit sem szeretne elveszíteni januárban. Jović esetében azonban semmi sem kizárt, hiszen nem tudott még alkalmazkodni a csapathoz, holott már második idényét tölti habfehér mezben.

A nyári átigazolási időszakban a klub nyitott volt a kölcsönadásra, végül azonban csak Borja Mayoral hagyta el a spanyol fővárost, ő a Romához került átmenetileg. Jović, mint második opció maradt a királyi gárdánál, azonban elveszítette a bizalmat, Mariano mögé került a rangsorban, aki többet is játszott (260 perc) és egy gólt is szerzett a mostani kiírásban.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK