Ítélet: A magyar szurkolók véleménye Ramos esetéről

A tegnapi napon feltettünk néhány kérdést egy kérdőív formájában a blancók kapitányának szerződéshosszabbítási ügyével kapcsolatban az olvasóinknak, vagyis nektek. Nézzük, hogy milyen válaszok érkeztek. Azt is megnézzük, hogy a MARCA olvasóihoz képest másképp látjátok-e a helyzetet. A mi kérdőívünket 2336-an, a MARCA kérdőívét 2554-en töltötték ki a cikk megírásának pillanatáig, így az összehasonlítás ebből a szempontból is érdekes.

Az első kérdésünk az volt, hogy vajon mi fog történni a kapitánnyal? Hosszabbít-e egyáltalán, és ha igen, akkor 1 évvel vagy 2 évvel. A legtöbben (42,8%) úgy gondoltátok, hogy egyéves hosszabbítást fog aláírni Ramos, amely nem tartalmaz fizetéscsökkenést, de sokan (35,2%) szavaztatok a 2 éves hosszabbításra is. Azt tudtátok elképzelni a legkevesebben, hogy a kapitány távozik, ez mindössze a szavazók 22%-a szerint opció. A spanyolok sem hisznek a távozásban (25%), de náluk egyértelműen a kétéves szerződés nyert (49%) az egyéves hosszabbítással szemben (26%).

Ramos

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy egy esetleges távozás esetén mi lehet a célállomás a kapitány számára. Itt elsöprő többséggel (73,8%) nyert a PSG, de sokan (11,7%) gondoltátok úgy, hogy a City lehet a következő állomás Ramos számára. Még említésre méltó szavazati aránnyal rendelkezik a Juventus (6,1%) és az Egyesült Államok valamely csapata is (4,4%), a többi opció elhanyagolható számú szavazattal zárt. Egy-egy voks azért érkezett a Kisvárdára, Vasasra, Barcelonára, FTC-re, Kispestre, Sepsi OSK-ra is. A spanyolok sorrendje PSG (76%), Juventus (11%), USA (5%) volt, bár az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a City náluk nem volt választható opció (az egyébre 5% szavazott).

Abban a kérdésben, hogy melyik félnek van igaza, olyan különbség alakult ki, amely labdabirtoklásban már jelentősnek mondható. A szavazók 63,6%-a szerint a klubnak, 36,4% szerint pedig Ramosnak van igaza. A spanyolok is hasonlóan látták a kérdést (56% – 44%). Mindenesetre reméljük, hogy végül megszületik egy minden fél számára elfogadható megegyezés.

Ramos

A kapitány pótolhatatlanságával kapcsolatban már nincs ekkora eltérés, itt közel azonos számú szavazatot kapott a két opció, ám mégis a „senki sem pótolhatatlan” válasz nyert, 52,6% – 47,4% arányban. A MARCA olvasói itt egyértelműen a klub felé húznak, 62% – 38% szavazati aránnyal.

Ramos

A végére maradt a Ramos pótlására vonatkozó kérdés, hiszen egy esetleges távozás esetén felmerül a kérdés, hogy kit igazoljon a klub a védelem közepére? Itt talán nem meglepő módon David Alaba vitte a prímet (41,4%), a második helyen De Ligt (18,8%) végzett, a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig a Villarreal és a spanyol válogatott reménysége, Pau Torres (16,4%) ért fel. Mögöttük szorosan ott van még Upamecano (15,3%), de mindenki más elhanyagolható számú szavazatot kapott. A MARCA olvasóinak sorrendje kicsit más, talán érthető módon Alabát (44%) a spanyol Pau Torres (25%) követi, és De Ligt a harmadik helyre szorult (15%). Upamecano itt is negyedik lett (10%).

A nem alapból felajánlott opciókon túl többen írtátok még Van Dijk nevét, de ismét volt 1-1 érdekes javaslat, pl.: Ronaldo, Willi Orban, Szalai Attila, Blazic, Piqué, Gyepes, Dragóner Attila a rutin miatt, vagy épp maga Sergio Ramos.

Köszönjük a kitöltést mindenkinek, akinek pedig kedve van hozzá, még most is el tudja mondani a véleményét ide kattintva.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK