MARCA: Alaba érkezik

A Real Madrid közel áll ahhoz, hogy leigazolja David Alabát a Bayern München együttesétől. A játékos jelenlegi szerződése 2021. június 30-án lejár, ami azt jelenti, hogy most már szabadon tárgyalhat más klubokkal.

A Bayern engedélyezte a játékosnak, hogy szabadon tárgyaljon más klubokkal, miután a két fél közötti tárgyalások nem vezettek eredményre. A bajorok heti kétszázezer eurós fizetést ajánlottak a védőnek.

„Sokat tárgyaltunk, de október végéig választ akartunk tőle” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, miután az egyeztetések zátonyra futottak.

„Ez végül nem érkezett meg, és nem is tudom, hogy újra tárgyalni fogunk-e. Ami biztos, az az, hogy az ajánlatunk pontosan megmutatta, hogy milyen nagyra értékeljük őt, de nem fogadta el.”

A Real Madrid innentől kezdve egyértelművé tette szándékát, miszerint le szeretné igazolni a játékost, most pedig a blancók a legnagyobb esélyesek arra, hogy ezt véghez vigyék, tekintettel sok másik klub gazdasági helyzetére.

Most, hogy esély van Európa egyik legjobb védőjét ingyen megszerezni, a Real Madrid mielőbb le akarja zárni a nyitott kérdéseket. A MARCA úgy tudja, hogy a blancók már konkrét ajánlatot is tettek a játékosnak, amely évi 10 millió eurós fizetésről, és egy négyéves szerződésről szól, amivel szeretnék a többi európai klub érdeklődését eloszlatni.

Alaba - MARCAA MARCA mai címlapja

Ahogy a MARCA korábban megírta, a Real Madrid mindig nagyra tartotta Alabát, a játékos pedig nagyon szívesen csatlakozna a blancókhoz, és örömmel játszana Spanyolországban.

A Real Madrid edzője, Zinédine Zidane szintén áldását adta az üzlet lebonyolítására, mivel Alaba a képességei alapján tökéletes megoldás lehet a védelem bal oldalára és középre is, így Varane számára versenytárs, Ramos visszavonulása esetén pedig a spanyol helyettese lehetne.

A 28 éves Alabát 65 millió euróra taksálja a Transfermarkt, emellett komoly tapasztalatokkal rendelkezik a legmagasabb szinten. 404 mérkőzést játszott a Bayernben, 39 gólt szerzett, és 49 gólpasszt adott. Soha nem állították ki, mindössze 17 sárga lapos figyelmeztetése van, így Varane-nal egy meglehetősen „tiszta” védőpárost alkothatnak.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK