Újabb fizetéscsökkentés a Real Madridnál

A Real Madrid kifizette a játékosok fizetésének első részét, mind a futball csapatban, mind pedig a kosárlabda csapatban. A blancók ismét teljesítették a fizetési kötelezettségüket az alkalmazottaikkal szemben, miközben több másik klub komoly problémákkal küzd ebből a szempontból.

A fizetések 10%-kal alacsonyabbak voltak, mint korábban, ahogy ezt az igazgatók és a játékosok a koronavírus-járványra és a radikálisan lecsökkent bevételekre való tekintettel egyhangúlag elfogadták.

Az előző idény második felében szintén volt egy 10%-os fizetéscsökkentés, amit a két első számú csapat tagjai és a Castilla is elfogadott. Ha a labdarúgás nem tudott volna visszatérni, úgy az 20%-kal csökkentették volna a béreket.

A Real Madrid az idény előtt 900 milliós bevételre számított, de ez végül jóval alacsonyabb, 618 millió eurós összeg lett, a kialakult vírushelyzetből adódóan.

A MARCA információi szerint a Real Madrid nem tervez januári igazolásokat, ahogy nyáron sem igazoltak egyetlen játékost sem. Csak akkor vennének számításba igazolást, ha valaki távozna a csapatból.

Előfordulhat, hogy David Alaba ingyen érkezik, hiszen a Bayern Münchennel kötött szerződése 2021 júniusában lejár. A Real Madrid azt tervezi, hogy akkor kezd el dolgozni ezen az ügyön, ha a FIFA szabályai ezt lehetővé teszik számukra.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK