2021. June 24., Thursday

A Real Madrid megtalálta Marcelo lehetséges utódját

  • Gy. András
  • Jan. 1, 2021, 1:11 p.m.
A Real Madrid a Sporting Lisszabon 18 éves védőjében látja Marcelo utódját, ám a játékos megszerzéséért a Liverpoollal, a Juventusszal, az Interrel, a PSG-vel és a Manchester Uniteddel is meg kell küzdenie.

A Real Madrid Marcelo hosszú távú pótlására a Sporting Lisszabon szélső védőjét, Nuno Mendest nézte ki. A Bernabéu megfigyelői már egy jó ideje nyomon követik a játékos fejlődését, és a jelentéseik felkeltették Zinédine Zidane és az edzői stáb figyelmét is, akik a 32 éves Marcelo pótlására keresnek megoldást. A brazil formája ebben az idényben bőven hagy kivetnivalót maga után, Ferland Mendy már egyértelműen átvette az első számú balhátvéd szerepét a csapaton belül.

Marcelo szerződése 2022-ben jár le, de sokan úgy gondolják, hogy a jelenlegi lesz a védő utolsó idénye a Real Madridban, ami arra sarkallja Zidane-t, hogy megtalálja a játékos utódját, miután Sergio Reguilón a Tottenhambe igazolt, az utánpótlásbázisról pedig nem igazán került ki most olyan játékos, aki betölthetné a szerepet.

Mendes kivásárlási ára 25 millió euró
Mendes kiérdemelte a dicséretet a portugál bajnokságban mutatott teljesítményével. Az ellenfeleken való felülkerekedés képességével és munkabírásával bebetonozta magát Rubén Amorim kezdő 11-ébe, a 2020/2021-es idényben 15 mérkőzésből 13 alkalommal volt kezdő. A Sporting tisztában van azzal, hogy Mendes felkeltette Európa legnagyobb csapatainak érdeklődését, és még az év vége előtt új szerződést kötött a játékossal, amely 2025-ig köti őt a klubhoz.

A védő kivásárlási ára mindenesetre 25 millió euró, ami csábító lehet a kérők számára, a Madridnak pedig a Juventus, a Liverpool, a Manchester United, az Inter és a PSG ajánlatát kell felülmúlnia.
 


Hozzászólások

Tabella