Kire van inkább szüksége a Real Madridnak? Hålandra vagy Mbappéra?

A Real Madrid átigazolási politikája az elmúlt években megváltozott. A karrierjük csúcsán lévő szupersztárokról a hangsúly a fiatal tehetségekre tolódott. Két jelenlegi legfontosabb célpontjuk Kylian Mbappé és Erling Håland valahol a két kategória között helyezkedik el. Az előbbi némileg tapasztaltabb és csábítóbb, utóbbi pedig sokak szerint jobban illene a klub hosszú távú terveibe.

Mbappét már a Monacóban töltött időszakában is szóba hozták a Real Madriddal, és miután egyszer már lemaradt róla, Florentino Pérez első számú célpontjává tette a játékost, azzal a céllal, hogy a blancók új korszakának vezéralakja legyen.

A Real Madrid elnöke a múltban látottaktól eltérően lassan halad a világbajnok játékossal, visszautasítva például az elképesztően magas fizetési igényt, és diplomatikusan közelít a PSG felé, amióta a támadó Párizsba igazolt.

Mbappé szerződése 2022-ben jár le a PSG-vel, és mivel a játékos folyamatosan visszautasítja a hosszabbítási ajánlatokat, úgy tűnik, hogy a lassú, óvatos módszer eredményre vezet. De miközben Mbappé a világ egyik legfélelmetesebb támadója, és még biztosan az is marad jó néhány évig, vannak, akik azt gondolják, hogy a Madridnak másfelé kellene helyeznie a prioritásait.

Erling Håland az elmúlt 18 hónapban robbant be a köztudatba, a BL-ben mutatott elképesztő gólgyártásával, ami a Salzburgból a Dortmundig repítette, ráadásul nagyon gyorsan beilleszkedett a Borussiába, és ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A tizenhatoson belüli halálos pontossága pedig a blancók számára fontosabb lehet, mint Mbappé.

A Madrid a futballvilág jelenlegi két legfelkapottabb fiatal szélsői közül kettővel is rendelkezik Vinícius Jr. és Rodrygo Goes személyében, miközben várják a rekordigazolás, Eden Hazard kibontakozását. Mbappé kétség kívül javítana bármely csapaton, de a balszélső poszt, ahol ő általában szerepel, a Madridnál jól lefedésre került.

A csatár-posztról azonban ez nem igazán mondható el. Karim Benzema Cristiano Ronaldo távozása után vezérré lépett elő, de senki más nem tudott segíteni neki az ezzel járó teher cipelésében. Luka Jović nem tudott beindulni 2019-es érkezése óta, Mariano Díaz pedig úgy tűnik, hogy nem tudja meggyőzni Zidane-t arról, hogy komolyabban is lehet számolni vele egy epizódszereplőnél.

Benzema decemberben 33 éves lett, és miközben hétről hétre remekül teljesít, a Madridnak el kell kezdenie megtervezni a francia utáni életet, ami nemsokára el fog jönni.

Kevés 9-es van Európában, aki olyan képességekkel és potenciállal rendelkezik, mint Håland, a Real Madridnak pedig olyan játékosra van szüksége, aki be tudja tölteni a csatár szerepét a következő évtizedben, ahogy Benzema is tette az előzőben, miután 21 évesen, vagyis pontosan annyi idősen megérkezett a Lyonból, mint jelenleg a norvég.

A Borussia Dortmund annak ellenére, hogy ennek ellenkezőjét állítja, nyitott az üzletre, Håland ügynöke pedig nem az a típusú ügynök, aki a nagy pénzmozgásokkal járó üzletektől visszatartaná az ügyfeleit.

Egy nyári próbálkozás Mbappé ügyében, mielőtt a játékos belép a PSG-vel élő szerződésének utolsó évébe, vélhetően elkerülhetetlen, de ez az üzlet még mindig nagyobb beruházást igényelne, mint Håland leigazolása. A Real Madridnál jól lefedett a szélső poszt, de egy vérbeli középcsatár megszerzése hosszú távon rendkívül előnyös lenne.

A MARCA szavazói a cikk megírásának pillanatában 68% – 32% arányban Håland leigazolását tartják jobb ötletnek.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK