Egytől egyig: Elche – Real Madrid (1-1)

Nem sikerült három ponttal befejezni a 2020-as esztendőt, köszönhetően az Elche otthonában nyújtott teljesítménynek, valamint a hazai kiscsapat erőfeszítéseinek. Mi viszont még egyszer utoljára, az év utolsó napján kiosztjuk pontjainkat. Lássuk, mi történt tegnap este!

Csapatok

Elche (5,5)
Elchentek két pontot, Elcheszték az év utolsó meccsét, és még csak Elche kell szégyellniük magukat miatta… Jól jártak az ajándékba kapott ponttal, hiszen valljuk be őszintén, ezt a döntetlen Dani szerezte meg nekik. Voltak persze helyzeteik a második félidőben, de anélkül a buta szabálytalanság nélkül aligha sikerült volna pontot menteniük. Nagy túlélő csapat egyébként a hazai gárda, ez már a hetedik döntetlenjük volt a kiírásban, aminél csak a Villarreal tud többet felmutatni.

Real Madrid (6,5)
Újra a régi lemez… Adott egy kiscsapat, amely foggal körömmel védekezik, és adott a mi óriásunk, amely semmit sem tud ezzel kezdeni. Semmit. Aztán amikor esély lenne ezen változtatni, akkor vagy nem érkezik csere időben, vagy teljesen elcseréli magát az edzői gárda. Már a kezdőcsapat láttán is voltak aggályaim, mert az a bal oldal nem volt túlságosan acélos, és ez meg is látszott a játék képén, erősen a jobb oldal irányába dőlt a mérleg nyelve. Védekezésben az esetek túlnyomó többségében nem volt balhátvédünk, támadásban nem volt balszélsőnk, az egyik legjobban teljesítő, legveszélyesebben játszó játékost pedig lecserélte Zizou. És erre rájöttek a buta egyéni hibák. Meg lett volna a lehetőség a mérkőzés megnyerésére, de a helyzeteket sem sikerült kihasználni – ilyenkor talán jól jönne még egy támadó a pályára. Valaki, aki be tudja gyötörni, mert hiába kerül helyzetbe Carvajal vagy Ramos, nekik nem ez a feladatuk. Összességében azt mondanám, hogy pontosan ugyanolyan volt ez a meccs, mint a csapat egész éve: egy lassan csordogáló patakhoz hasonlít, ami napfényben szépen csillog ugyan, de sokáig nézni meglehetősen unalmas. Hátha valami csoda folytán felgyorsul majd az új esztendőben kedvenc kis patakunk…

Játékosok

A Real Madrid legjobbja – Luka Modrić (8)
A legaktívabb középpályás volt a pályán, fáradhatatlanul robotolt, dolgozott a csapat győzelme érdekében. Gólja már önmagában szenzációt jelentett, hiszen a mezőny egyik legalacsonyabb játékosaként talált be fejjel – szépen érkezett és szép mozdulattal fejelt a jobb felsőbe. A meccs végén volt még egy nagyon jó középre tett labdája, amit Benzemának nem sikerült gólra váltania, pedig az a gólpassz koronázta volna meg igazán a horvát teljesítményét. Nagyszerű őszt zárt, a csapat legjobbja volt – jöhetne már hivatalosan is az új szerződés híre, megérdemelné.

Thibaut Courtois (8)
A mérkőzés legvégén a vereségtől mentette meg a csapatot nagyszerű védésével, de a meccs egészét tekintve is jó teljesítményt nyújtott, pedig nem az volt az egyetlen pillanat, amikor közbe kellett avatkoznia. A büntetőnél az irányt eltalálta, de sajnos nem sikerült elérnie a labdát, ezért viszont nem lehet hibáztatni. Sajnálom, hogy nem sikerült kapott gól nélkül lehoznia a meccset, de ezúttal ez nem rajta múlt.

Dani Carvajal (4,5)
Elkövetett egy teljesen buta és felesleges szabálytalanságot a tizenhatoson belül, ami most két pontba került imádott csapatának. A mérkőzés legvégén újabb esélyt adott a hazaiaknak, akkor a boxot kívül ugyan, de szabadrúgáshoz juttatta az Elchét, és csak Courtois-n múlt, hogy nem 2-1 lett a vége. Az ellenfél térfelén valamelyest jobban szerepelt, bár ott is voltak balul sikerült labdaátvételei, amik esetében meglehetősen szokatlanok. A hibáin kívül azt sajnálom a legjobban, hogy nem sikerült begyötörnie a labdát az Elche hálójába.

Sergio Ramos (7,5)
Játszott ő mindent tegnap este: volt középhátvéd, középpályás és még csatár is… Rengetegszer változtatta a helyét, energiát nem kímélve csatlakozott a támadásokhoz, kivette a részét az összjátékokból – ez utóbbinak köszönhetően ő passzolt a legtöbbet a csapat játékosai közül, és azt is 90 százalékos hatékonysággal tette. Hátul azért voltak megingásai és bizonytalanságai, de a levegőben ő volt az úr. Neki is volt egy veszélyes helyzete az ellenfél kapuja előtt, de begyötörni ő sem tudta a bogyót… Ahogy Modrić, úgy az ő esetében is azt a fránya új szerződést szeretném már látni…

Raphaël Varane (7,5)
Most a jobb teljesítményt dobta számára a gép. Ramos párjaként még mindig magabiztosabb, ám most a kapitány nélkül is az volt: társa valahányszor csatlakozott a támadásokhoz, Varane egyedül próbálta lefedni a területet, figyelt az ellenfél kontráinál, és ilyen esetekben nem is hibázott. Neki egy sokkal kiegyensúlyozottabb 2021-et kívánok.

Marcelo (5)
Gyakorlatilag üres volt vele védekezésben a bal oldal. Nem volt olyan hazai kontra, aminél időben, vagy egyáltalán visszaért volna. Támadásban a kapufáját kivéve (ami gólt érdemelt volna) túlságosan sok bíztató megmozdulása nem volt – emiatt viszont nem tudom hibáztatni, hiszen nagyon keveset játszik. Azt viszont jogosan el lehetne várni tőle, hogy extrán dolgozzon azért, hogy ne kritizálják az egyébként folyton (és jogosan) emlegetett védekezésbeli hiányosságai miatt – hát ez az extra munka tegnap elmaradt, Varane és Lukita segítették ki a védőket a legtöbb esetben, amikor Marcelo fennragadt. Rossz nézni ilyen formában az elmúlt 10 év egyik legjobbját, nagyon gyorsan indult hanyatlásnak, és sajnos azt hiszem, innen már nincs visszaút számára.

Casemiro (6,5)
Nem vagyok biztos benne, hogy indokolt volt végig a pályán tartani, hiszen támadásban eléggé szenvedett a csapat. Védekezésben azért tudott hozzátenni a játékhoz, főleg akkor, amikor Ramos és Marcelo egyszerre ragadtak fenn egy-egy hazai kontra alkalmával – ilyenkor rendre Casemiro zárt vissza Varane mellé.

Toni Kroos (8)
Tartja jó formáját a német, aki horvát társával együtt uralta a középpályát a tegnapi mérkőzésen. Őszintén megleptek az ősz folyamán, nem gondoltam volna, hogy lesznek még olyan meccsek, ahol a CKM tengely tényleg hasznos tud lenni, de szerencsére tévedtem. Ami Kroos tegnapi teljesítményét illeti, csak a szokásos: kulcspasszok, 96 százalékos passzpontosság, lélegzetelállító keresztlabdák… majd egy csere. Hát még ha úgy találja el a buksijával a labdát az első percekben, mint később Lukita…

Lucas Vázquez (7,5)
A legtöbbet mozgó, legfáradhatatlanabb, leglelkesebb játékos volt a pályán. Sajnálom, hogy a gólszerzés nem jött össze neki, de így is okozott problémát bőven a hazai védőknek. A támadósor legveszélyesebben játszó játékosa volt, éppen ezért nem értem, hogy miért pont őt kellett lecserélni a vége előtt, amikor a csapat célja csak és kizárólag a gólszerzés lehetett.

Marco Asensio (5,5)
Volt az a bődületesen nagy bombája, amit sikerült kapufára tolni, majd a kipattanóból Modrić megszerezhette a vezetést. Ezen a lövésen kívül viszont semmiféle extra nem volt benne. Nem tudott meglepetést okozni vagy zavart kelteni az ellenfél védelmének szorításában, legtöbbször csak kifelé cselezte magát és visszapasszolt valamelyik társának. Szép az a 98 százalékos passzmutató, dehát sok kockázatot nem is vállalt.

Karim Benzema (6)
Meglehetősen csendes este a franciától, aki ezúttal nem tudta megteremteni a különbséget. Kevesebbet volt játékban, mint azt megszokhattuk tőle, és bár kiemelt figyelmet kapott, talán kevesebbet is mozgott. Egy komoly lehetősége azért volt a meccs végén a győzelem megszerzésére, de nem sikerült Modrić labdáját gólra váltania.

Cserejátékosok

Eden Hazard (5,5)
A 75. Percben érkezett Vázquez helyett, de nem tudott semmit hozzátenni a csapat játékához.

Fede Valverde (5,5)
Ő Kroost váltotta, de Hazard-hoz hasonlóan nem jutott számára túl sok momentum.

Vini Jr. (-)
A 85. Percben érkezett, nehéz lenne értékelni.

Edzői teljesítmény

Zinédine Zidane (4)
A tegnapi pontvesztés miatt az egyéni hibák mellett Zizout tudom csak hibáztatni. Már a kezdőcsapattal is akadtak problémák, amik egyébként a játékban is megmutatkoztak. A pályán látottakat viszont rettentően későn nyugtázta, és még később próbált meg reagálni és változtatni, azt is rosszul. Gyakorlatilag a csapat három legjobban játszó játékosa közül kapott le kettőt, miközben pályán hagyta a teljesen impotens Asensiót. Azt sem értem, hogy egy így tömörülő csapat ellen miért nem lehet soha megpróbálni egy kétcsatáros játékot, ami biztosítana még egy olyan embert a pályán, aki sokkal jobb eséllyel kotorná be azokat a labdákat, amiket tegnap Carvajalnak és Ramosnak nem sikerült.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK