Beharangozó: Elche – Real Madrid: Cél a győzelem az évzárón is

A karácsonyi szünet után ismét spanyol bajnoki mérkőzéseket rendeznek, a 16. fordulóban a Real Madrid öt év elteltével utazik ismét Elchébe. A 2020-as év utolsó összecsapása egyben a királyi gárda nyolcadik mérkőzése is decemberben, és a csapat célja egyértelmű: tovább kell nyújtani a hat meccsből álló győzelmi szériát.

Jelen állás szerint a habfehér alakulatnak ugyanannyi pontja van, mint a listavezető Atléticónak. Zidane fiai minden bizonnyal megpróbálják megismételni az elmúlt időszakban látottakat, már ami a gólszerzést illeti, hiszen az elmúlt 10 meccsen 21 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját.

„Ez az utolsó meccsünk az évben, megpróbáljuk folytatni a jó sorozatot”nyilatkozta Zidane a mérkőzést megelőzően. A francia szakember 24 fős keretet hirdetett az év utolsó összecsapására. Természetesen Karim Benzema neve is szerepel a névsorban, aki kifejezetten jó formában van: legutóbbi három meccsén négy gólt is szerzett (kettőt az Athletic Bilbao ellen, illetve egyet-egyet az Éibar és a Granada ellenében).

Real Madrid

Az ellenfél

Az Elche kemény play-off küzdelmek árán harcolta ki a feljutást a mögöttünk hagyott idényben és a csapat számára nem okozott gondot eddig az első osztály sem. Olyannyira, hogy utolsó hét meccsükön mindössze kétszer szenvedtek vereséget. A ma esti összecsapást a 17. helyről várják, mindössze egy ponttal a kiesőzóna fölött. A gárda gólfelelősei Lucas Boyé és Fidel, mindketten három találatot jegyeznek ezidáig.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK