Zidane: Bízom minden játékosomban, de meg kell hoznom bizonyos döntéseket

Ebben a naptári évben utolsó alkalommal lép pályára a Real Madrid, a királyi gárda az Elche otthonában vendégeskedik. Zidane megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, melyen beszélt Hazard-ról, az egész évről, de kitért Isco és Marcelo helyzetére is.

A mérkőzés

„A csapat jó formában van és örülünk, hogy a néhány napos pihenés után ismét játszhatunk. Ez az év utolsó meccse, szeretnénk folytatni az eddigieket a friss feljutó ellen. Jól teljesítenek, nehéz dolgunk lesz ellenük. Biztosan nem lesz könnyű, keményen kell dolgoznunk. Meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek 90 perc alatt.”

„Az Elche egy jó csapat, különösen jó futballt játszanak. Kemény ellenfelek hazai pályán, nem lesz könnyű dolgunk. Jól kell teljesítenünk, a legjobbunkat kell nyújtanunk, ha pontokat akarunk szerezni. Ismét csapatként kell jó munkát végeznünk.”

Hazard

„Eden bevethető lesz holnap és szeretnénk, ha játszana egy kicsit. Legutóbb épp ellenkezőleg döntöttünk, de holnap pályára akarjuk küldeni, mert már egy ideje a csapattal edz és szeretnénk kihasználni az adottságait.”

A keret

„Minden játékos jó munkát végez és ez nagyszerű hír egy edző számára. Mindannyian elhivatottak és profiként viselkednek. Mindenki felkészült és megkapja majd a lehetőséget. A csapat jó formában van és ezt próbáljuk meg fenntartani. Minden játékosomban bízom és nem befolyásolhatom a kívülről érkező hangokat. Mindannyian maximálisan koncentrálnak és nagyszerűen edzenek. Ez a fontos.”

„Én vagyok az edző, a stábommal együtt én választom ki a kezdőtizenegy tagjait. A játékosok ebbe nem szólnak bele, ők csak meccseket akarnak nyerni. Ha háromnaponta játszanunk kell, fennáll a sérülés veszélye, ugyanúgy, mint más együtteseknél. Sohasem kockáztatnánk a játékosok épségét, de ha ebben az ütemben játsszuk a meccseket, akkor sajnos megvan az esélye a sérüléseknek is. Fizikailag teljesen rendben vagyunk.”

Zidane mint edző

„Szenvedélyesen szeretem a focit. 18 évig játszottam és most edző vagyok. A játék iránti szenvedélyemre koncentrálok.”

Szerződéshosszabbítások

„A legjobb játékosok játszanak itt és szeretném, ha a tárgyalások mihamarabb befejeződnének, mert így a legjobb mindenkinek.”

>>>Az Elche elleni keretet ide kattintva tudod megnézni<<<

Marcelo és Isco

„Átérzem a fájdalmukat, amikor nem játszanak, mert ők is labdarúgók, és játszani szeretnének, mint mindenki más. Mindketten sokat letettek már az asztalra ennél a csapatnál és ez egy nehéz helyzet, a legrosszabb az edzői létben. Ez az én felelősségem és ez nem is fog változni a távozásomig. Ez egy nehéz szituáció.”

Évértékelő

„Boldogok vagyunk és hálásak azért, hogy futballozhatunk, mert sok embernek szörnyű volt ez az időszak a vírus miatt. Sokat gondolok rájuk, reméljük, hogy hamar túlleszünk ezen és csak rossz emlékként fogunk emlékezni erre. Sportszakmai szempontból próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és minden tőlünk telhetőt megtenni. Egy újabb hosszú, nehéz év áll előttünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK