Luka Modrić Puskás Ferenc nyomdokaiban

Luka Modrić 36 éves, 9 hónapos és 21 napos lesz új szerződése lejártakor, azaz 2022 június 30-án. Ezzel a Real Madrid történetének legidősebb játékosai közé léphet. Akkor meg pláne, ha ezt a kontraktust sikerül további egy évvel megtoldani.

A horvát középpályás egy álma válhat valóra, hiszen teste továbbra is lehetővé teszi, hogy olyan magas szinten futballozhasson, ahogy tette azt az elmúlt hónapok során.

Luka Modrić sosem titkolta, hogy a Real Madridból szeretne visszavonulni, ehhez azonban szüksége lehet még egy új szerződésre, hiszen azt is hangoztatta, hogy a 2022 novemberében megrendezésre kerülő világbajnokságon még segíteni akarja hazája válogatottját. Ha valóban így akar tenni, akkor szüksége lesz egy olyan csapatra is, amely lehetővé teszi számára, hogy formában maradhasson – a horvát zseni azt reméli, hogy ez a klub a Real Madrid lesz.

Ha azonban nem kap újabb szerződést, és kitölti a napokban aláírandó, 2022. június 30-ig tartó kontraktusát, akkor is a klub történetének 7. legidősebb játékosává léphet elő.

A rekordot a legendás Puskás Ferenc tartja, aki utolsó madridi mérkőzését 39 éves, 1 hónapos és 7 napos korában játszotta – ő járt a legközelebb a 40-hez.

Panchót Paco Buyo követi 38 évvel, 2 hónappal és 3 nappal, a rangsor harmadik helyén pedig Jerzy Dudek áll 38 évvel, 1 hónappal és 24 nappal. Ők valamennyien a habfehér mezben vonulhattak vissza.

A negyedik helyen Alfredo Di Stéfano, az ötödiken Paco Gento, a hatodikon pedig Miguel Ángel áll – utóbbi 37 éves, 5 hónapos és 7 napos volt, amikor utoljára pályára léphetett a Real Madrid szerelésében. Őt követheti Lukita, aki új szerződésének lejártakor már közel lesz a 37. életévének betöltéséhez.

Ha viszont csak a mezőnyjátékosokat tekintjük, akkor Modrić a klub történetének negyedik legidősebb játékosaként vonulhat be a történelembe, előtte pedig olyan legendás nevek állnak majd, mint Puskás, Gento és Di Stéfano – a Real Madrid családjának legnagyobb legendái.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK