Lehetőségek Sergio Ramos pótlására

Jelöltek, akik Sergio Ramos utódai lehetnek a védelem tengelyében. A MARCA gyűjtése.

Már lassan január, ám még mindig nincsenek hírek a Real Madrid és Sergio Ramos közötti megegyezésről, amely a játékos lejáró szerződése miatt lenne rendkívül fontos. A védő kontraktusa az idény végén éri el záró dátumát, ami azt jelenti, hogy ha szeretne, januártól szabadon tárgyalhat más klubokkal egy esetleges váltásról. A blancók mindenesetre optimisták a kapitány 2021 nyaráig szóló szerződéshosszabbítása kapcsán.

Ramos azonban már 34 éves, fiatalabb már nem lesz, így ha most Zidane csapatának egyik alappillére is, a közeljövőben eljöhet az idő, amikor elbúcsúzik a Real Madridtól, esetleg az aktív futballtól. Akár rövid távon, akár hosszú távon kell megoldást találni a játékos pótlására, a MARCA összegyűjtött néhány alternatívát, akiket a klub figyelembe vehet a legendás 4-es esetleges távozásakor.

Ramos

Pau Torres
A Villarreal védője a spanyol válogatott két legutóbbi Nemzetek Ligája-mérkőzésén kezdő volt a védelem közepén Ramos mellett, és akár az is előfordulhat, hogy ő lép Ramos nyomdokaiba klubszinten is. A 23 éves játékos már most a LaLiga egyik legjobb középső védője, az elmúlt idényekben nyújtott remek teljesítményének köszönhetően, és ballábasként nem lenne probléma számára elfoglalni Ramos helyét a hátsó alakzatban.

„Ő a kapitány, ez pedig megkönnyíti az életet a válogatott edzőtáborban és a pályán is, ahol mindig megpróbálom őt utánozni” – mondta Pau az Onda Cero egyik műsorában Ramosról.

Pau 2019-ben hosszabbított a Villarreallal, így jelenleg 2024-ig köti szerződés a sárga tengeralattjáróhoz. Kivásárlási ára 50 millió euró, bár ez az átigazolási időszak utolsó 15 napjára 65 millió euróra ugrik.

David Alaba
Egy másik ballábas játékos, Alaba az újabb jelölt Ramos távozása esetén. Az osztrák szerződése az idény végén jár le a Bayern Münchennél, és a blancók érdeklődnek iránta a legaktívabban.

A játékos eredetileg bal oldali védő volt, de a 28 éves futballista mostanra az egyik legkiegyensúlyozottabb középső védővé vált Európában Hansi Flick alatt, megnyerve második BL-címét a Bayernnel a 2019/2020-as idényben.

Gyorsasága és előrelátása jelenti a játéka két kulcsfontosságú elemét, vele Zidane egy kész középső védőt kapna, akár januárban, akár nyáron érkezne, utóbbi esetben ingyen.

Jules Kounde
Miután Ramost 2005-ven a Sevillától igazolták, a blancók ismét a Ramón Sánchez-Pizjuan felé vehetik az irányt egy új középső védő reményében. Koundét nyáron már összeboronálták a Manchester City együttesével, miközben a Sevilla átigazolási politikája amúgy is a „végy olcsón, adj el drágán” elven alapszik.

Amikor a City hívása megérkezett, Monchi Kounde 90 milliós kivásárlási árára mutatott. Jelenleg emiatt tűnik bonyolultnak a 22 éves játékos megszerzése úgy, szerződése 2024-ig köti a Sevillához.

Éder Militão
A Real Madrid 50 millió eurót költött a brazil megszerzésére 2019-ben, egyfajta befektetésként a jövőbe. A 22 éves játékos eddig nem igazán került közel ahhoz, hogy kiszorítsa Ramost vagy Varane-t Zidane kezdőjéből.

Amikor Militão játszott, túlságosan bizonytalan volt, különösen Varane mellett, ami nem túl jó előjel arra az esetre, ha pont Ramos utódját látták benne, amikor legazolták a Portótól. Ramos távollétében Zidane inkább Nachónak szavazott bizalmat a posztján.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK