Egytől egyig: Real Madrid – Granada (2-0)

A Real Madrid ezúttal a bajnokság 7. helyén álló Granada együttesét fogadta az Alfredi di Stéfano Stadionban. A győzelem kötelező volt, hiszen korábban az Atlético Madrid hozta az aktuális meccsét, így megint ellépett a Realtől a bajnokság vezető helyén. Jöjjön a szokásos értékelés, továbbra is szubjektív módon.

Csapatok

Real Madrid (8)

Sikerült hozni a 3 pontot egy jó formában lévő ellenféllel szemben. A Real végig uralta a meccset, a labdabirtoklási mutató jócskán a madridiak felé billentették a pályát, de lövések tekintetében is jól teljesített a csapat – az egyetlen probléma a helyzetkihasználás volt, ami a csapat jó szokásához hűen nem mindig sikerült tökéletesre. Végül Casemiro törte meg a gólcsendet Asensio beadása után, így kicsit megnyugodhatott a csapat, a megkönnyebbülést viszont csak Benzema találata hozta el. Az utóbbi hetekben rendre jól teljesít a csapat és sikerül győzelemmel zárni nehezebb találkozókat is, valamint nem elhanyagolható szempont az sem, hogy sokat fejlődött a csapat játéka is. Ezen az úton kell továbbmenni és folytatni a városi rivális üldözését a bajnokság vezető helyéért.

Granada (6)

Viszonylag gyorsan vezetést szerezhettek volna Varane hibájából, utána könnyen más lehetett volna a meccs képe. Nem igazán tudtak a Madrid fölé nőni, bár voltak nekik is gólszerzési esélyeik, amiket viszont a Real Madrid ellen ki kell használni. Végül pont nélkül kell hazautazniuk, viszont magukhoz képest a bajnokságban elfoglalt helyük bizakodásra adhat okot a továbbiakban. 

Játékosok

A meccs embere – Marco Asensio (8)

Elég hamar pályára kellett lépnie Rodrygo sérülése miatt, de azt kell mondjam, ezúttal tényleg sikerült hozzáadnia a csapat játékához. Az utóbbi hetek szürke, alibi játékához képest Asensio mutatott kicsit a tudásából. Közreműködött egy gólban előkészítőként, ami 19 meccse fordult elő vele utoljára, valamint szerezhetett volna egy szépségdíjas találatot is, az a próbálkozás viszont a kapufán csattant. 3 lövéssel fejezte be a találkozót, de védekező munkája is említésre méltó, ugyanis 3 szerelést is bemutatott a spanyol.

Thibaut Courtois (7)

Volt egy-két hibája ezúttal, ami kicsit szokatlan tőle, de egyik sem volt végzetes kimenetelű. Kicsit gyengébb meccset hozott a belga kapus, de szerencsére az ellenfél támadói sem fogtak ki igazán jó napot.

Dani Carvajal (8)

Az egyik olyan játékos volt ezúttal a pályán, aki nem szürkült bele a mezőnybe bizonyos idő után, hanem végigrobotolta meccset. Igen aktív volt most is a támadó szekcióban, 2 kulcspassz és 3 lövés fűződik a nevéhez, de védekezésben is megállta  a helyét. Visszatérése óta különösen jó formának örvend, így remélem, hogy a továbbiakban is kitart ez a teljesítmény.

Sergio Ramos (7,5)

Fontos mentései voltak, aminek köszönhetően sikerült megakadályozni a Granadát a gólszerzésben. A védelem közepén ezúttal is övé volt a jobb teljesítmény, nélküle könnyen pontvesztésbe torkollhatott volna ez a találkozó. Vezető szerepe továbbra is nagyon fontos, a jelenléte a pályán sokat számít a társaknak is. 

Raphaël Varane (6)

Folytatja kisebb vesszőfutását a francia, legalábbis számomra ez még mindig messze van a csúcsformájától. Már a találkozó elején elkövetett egy nagy hibát, amiből csak az ellenfél támadóján múlt, hogy nem lett gól. Idén jónéhány meccsen kiderült, hogy Ramos nélkül nem igazán tud a védelem vezére lenni, ezen mindenképpen javítania kell, ezúttal is kicsit alulteljesített társához képest.

Ferland Mendy (7)

Fel-alá robotolt a bal szélen, támadásokban is aktívan kivette a részét. A Granada igyekezett megállítani őt, többször szabálytalanul ez sikerült is, de alapvetően a keményebb presszinget jól kezelte a francia és megoldotta ezeket a szituációkat.

Casemiro (8)

Sokszor csak szürke eminenciásként hivatkozunk rá, védekező középpályásként az esetek nagy többségében az ő munkája kevésbé látványos, viszont annál hasznosabb. Kicsit szürkébb első játékrész után jobban játékba került, illetve ezúttal neki sikerült először megtörni a granadaiak védekezését és ezzel megszerezni a nagyon fontos vezető gólt. 

Toni Kroos (7,5)

Jó meccse volt ezúttal is, folytatja azt a formát, amit hetekkel ezelőtt elkezdett. Ezúttal kevésbé volt kreatív a játéka, valamint Modrić hiányában valamivel több védekező feladat is jutott neki, abban viszont Kroos kevésbé hatékony. Mindenesetre most is övé a legmagasabb passzhatékonyság, csak a rend kedvéért.

Fede Valverde (6,5)

Nem valószínű, hogy ezzel a játékkal fog visszakerülni a kezdőcsapatba. Nem igazán tudott sokat adni a csapat játékához ezúttal, én nagyon hiányolom a korábbi jó formáját. Lassan át kell majd vennie a vezér szerepét a középpályán, remélem képes lesz erre.

Rodrygo (7)

Az utóbbi hetek jó játéka után Zidane bizalmat szavazott neki a kezdőben és nem is vallott szégyent a brazil. Egy lövéssel, cselekkel és 3 kulcspasszal zárta a találkozót, és ezeket a számokat is a 38. percben való lecseréléséig produkálta, amikor is sérülés miatt Asensio váltotta a pályán.

Lucas Vázquez (7,5)

Ennek a srácnak is minimum 4 tüdeje van, legalábbis abból ítélve, ahogy szinte minden meccsen az utolsó másodpercekig ugyanolyan elánnal veti bele magát a játékba. A pálya szinte minden szegletében feltűnik ha szükség van rá, fontos részévé vált a csapatnak az idei évben.

Karim Benzema (8)

Folytatja jó formáját a francia csatár, ezúttal a hosszabbításban neki sikerült végleg lezárni ezt a meccset és bebiztosítani a 3 pontot a Real Madridnak. Párharcainak nagy részét nyerte, valamint 7 lövéssel fejezte be a találkozót. Ezúttal a passzolás volt a gyenge pontja kissé – a csapatban nála volt a legalacsonyabb a passzhatékonyság (76 %).

Cserejátékosok

Isco (6,5)

Megmutatta magát a spanyol, de alapvetően nem tudta megváltani a világot. Érdekes helyzet az övé, kiváncsi leszek, hogy meddig marad még Madridban.

Vinícius JR (-)

Lucast váltotta a 78. percben és alapvetően jól szállt be, de sok ideje már nem volt kibontakozni a meccs végén.

Edzői teljesítmény – Zinédine Zidane (8)

Jó kezdőt rakott a pályára Zidane, Rodrygo csapatba építése véleményem szerint jobb út is lenne, mint Vinícius erőltetése – reméljük nem komoly a sérülés. Uralta a csapat a mérkőzést, nagyon sokáig csak a befejezések hiányoztak, a csöndet végül Casemiro szerencsére megtörte. 6 meccses győzelmi szériában van a Real Madrid és ami nagyon fontos – meggyőző játékkal sikerült ezeket a meccseket megnyerni, legalábbis a korábban előforduló kellemetlen vereségek után ezt mindenképp meg kell jegyezni. Jó úton van a csapat afelé, hogy ebből a szezonból valami  jobbat sikerüljön kihozni, reméljük folytatódik ez a jobb forma.

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK