Beszámoló: Real Madrid-Granada (2-0): A csapat folytatta jó sorozatát

A Real Madrid tovább folytatta remek sorozatát az év zárószakaszában, ezúttal egy Granada elleni győzelem került fel az eredménylistára, amely sorozatban a hatodik győztes meccs volt a blancók számára, az év utolsó hazai mérkőzésén. Az első félidő meglehetősen kiegyenlített játékot hozott, de a szünet után Zidane játékosai fölényben játszottak, majd Casemiro és Benzema góljainak köszönhetően a győzelmet is bezsebelték.

Az első komolyabb lehetőség Puertas előtt adódott, a Granada játékosa azonban csúnyán mellélőtte a labdát a tizenegyespont környékéről. A királyi gárda rögtön válaszolt, Benzema lövésébe Vallejo ért bele, így a labda csak az oldalhálót találta el. 15 perc elteltével Kroos próbálta meg lemásolni az Athletic Bilbao ellen szerzett találatát, ez alkalommal azonban a játékszer elkerülte a kaput. Ezt követően a csapatok a türelmes építkezést választották, komolyabb helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki. A 38. percben Rodrygót kellett sérülés miatt lecserélni.

Beszámoló

A brazil támadó helyére Asensio érkezett, a félidő végén pedig újabb lehetőség adódott a habfehér együttes előtt: Valverde passzából Benzema próbálkozott, Domingos Duarténak azonban sikerült tisztáznia, majd a védő Asensio beadásánál is jól helyezkedett. A fordulás után, a 60. perc környékén igazi tűzijátékot rendeztek a hazaiak a Granada kapuja előtt. Először Carvajal jobboldali beadása találta meg Asensiót, sarkazása azonban csak a kapufán csattant. A labda Krooshoz került, Rui Silvának azonban sikerült hárítania, végül Valverde próbálkozott, a vendégek kapusa azonban ismét a helyén volt.

>>>A mérkőzés összefoglalója ide kattintva megtekinthető<<<

Támadás

Az andalúz gárda semmit sem tudott kezdeni a madridi támadásokkal. Asensio hosszúra ívelt labdája Casemiro fejét találta meg, aki nem is hibázott, így előnybe került a királyi gárda. A vendégek ekkor előrébb merészkedtek, de a csereként beálló Isco és Vini előtt is adódtak lehetőségek. Végül Benezmáé volt az utolsó szó, a francia támadó az utolsó percekben döntötte el a meccset, így a Real Madrid győzelemmel ünnepelheti a karácsonyt. A csapat most az év utolsó meccsére koncentrálhat az Elche ellen.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK