Mendilibar: Benzema a világ legjobb csatára

Karim Benzema nagyszerű formában kezdte a szezont, ami az SD Eibar vezetőedzőjének José Luis Mendilibarnak is feltűnt, olyannyira, hogy a baszk csapat edzője még a világ legjobb csatárának is kinevezte a franciát vasárnap megrendezésre kerülő Real Madrid elleni mérkőzésük előtt.

A francia 9-es minden sorozatot figyelembe véve 16 mérkőzésen 10 gólt szerzett, nagyban hozzájárulva a csapat visszatéréséhez a helyes útra az elmúlt hónapban elszenvedett hazai vereségeket követően.

„Benzema a világ legjobb csatára, mivel mindenre képes.” – mondta Mendilibar. „Védekezik, támad, segít a labdajáratásban és gólt is lő”.

„Sok olyan csatár van, akik jól játszanak és sok gólt lőnek, de ő mindenből kiveszi a részét és ha a pályán van, figyelem alatt kell tartani”.

benzema-eibar-elott

Az Eibar csupán pár nap szusszanást követően érkezik a blancók elleni mérkőzésre, miután csütörtökön még a Király-kupában kellen helytállniuk, míg Zinédine Zidane együttese kedden játszott a Real Sociedaddal. Mendilibar viszont úgy gondolja, hogy ez nem lehet kifogás, ha kikap a csapata.

„Vannak helyzetek, amik neked kedveznek és vannak, amik nem.” – tette hozzá Mendilibar.

„Szerintem rendben van a csapat és ha kikapunk, nem fogjuk arra fogni a vereséget, hogy kevesebbet pihenhettünk, mint a Real Madrid”.

A madridiak az elmúlt mérkőzéseket figyelembe véve látszólag magukra találtak, ezért Mendilibar kiemelte, hogy a mérkőzés egészén koncentrálniuk kell majd, ha bármit el akarnak érni.

„Egy hónappal ezelőtt úgy tűnt, hogy rossz formában vannak, azonban az elmúlt néhány mérkőzésen sokat javultak és nyertek.” – magyarázta Mendilibar.

„Ők egy olyan csapat, amelyik akkor teljesít jól egy sorozatban, amikor a legnagyobb szükségük van rá, tudják, hogyan legyenek meccsről-meccsre versenyben, és győzzenek”.

„Amikor valóban hajtanak, akkor nagyon nehéz legyőzni őket. Ha nem figyelünk oda, kettő vagy akár három gólt is kaphatunk”.

„Teljes erőbedobással kell kezdenünk a meccset, hogy adjunk neki egy ritmust, aztán meglátjuk, meddig bírjuk a megmérettetést.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…