Sergio Ramos: Újabb rekordok nyomában

Sergio Ramos tovább írja a történelemkönyveket a Real Madridban és a spanyol válogatottban, és számos rekord megdöntése vár rá ebben az idényben. A MARCA gyűjtötte össze, hogy mik ezek.

A Real Madrid kapitánya 321 LaLiga-győzelemmel rendelkezik a blancók színeiben, csakúgy, mint Manolo Sanchís, de Iker Casillas (334) és Raúl González (327) még előtte van.

Ramos októberben játszotta le 500. bajnoki mérkőzését a Real Madridban, és a minap karrierje során 11. alkalommal került be a FIFA FIFPro World XI csapatba.

Ebben az esztendőben ő volt az egyetlen Real Madrid-játékos, akinek ez sikerült, ráadásul spanyolból is csak egy focista került be rajta kívül, Thiago Alcantara személyében.

A 34 éves játékos Marcelóval együtt 22 trófeát emelt a magasba a blancók futballistájaként, amellyel mindketten szorosan Paco Gento mögött vannak, aki a csúcstartó a klubnál, 23 trófeával.

A lejátszott meccsek tekintetében Ramos negyedik a klub ranglistáján 663 mérkőzéssel, Sanchís (710), Casillas (725) és Raúl (741) mögött.

Cristiano Ronaldo távozása óta a középső védő a csapat második legeredményesebb gólszerzőjévé vált, Karim Benzema mögött. Ronald Koeman spanyol bajnoki rekordját már megdöntötte, így ő a legeredményesebb védő a torna történetében, de már Daniel Passarella rekordját is átadta a múltnak, mint a válogatott futball legeredményesebb védője, amikor meglőtte 23. gólját az ukránok ellen.

Már régóta a spanyol válogatott legtöbbször pályára lépő játékosa volt, de Svájc ellen, november 14-én már Gianluigi Buffon 177 meccses válogatott rekordját is megdöntötte, így ő a legjobb európai ebben a mutatóban. Már csak az egyiptomi Ahmed Hassan van előtte, 184 mérkőzéssel, de Ramos őt is szeretné lehagyni, hogy újra történelmet írhasson.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK