Sergio Ramos a FIFA FIFPro World XI-ben

A kapitány 11. alkalommal, sorozatban tizedszer került be az álomcsapatba.

Sergio Ramos 2020-ban is bekerült a FIFA FIFPro World XI álomcsapatba. A Real Madrid kapitányát karrierje során már 11. alkalommal, sorozatban tizedszer választották be az álomcsapatba. Korábban 2008-ban, 2011-ben, 2012-ben, 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is az év csapatának tagja volt. Ramos, aki a legtöbbször beválasztott spanyol játékos, kulcsfontosságú szerepet töltött be a csapat bajnoki menetelésében és a Spanyol Szuperkupa megnyerésében, emellett megdöntötte saját rekordját, ami az egy naptári évben szerzett gólok számát illeti (11).

„Szeretném ezt a címet a koronavírus áldozatainak ajánlani, és azoknak a családoknak, akik szenvednek a betegségtől. A legjobbakat kívánom nekik. Szeretnék gratulálni az álomcsapat többi tagjának, és a női csapat megválasztott tagjainak is. Számomra igazi megtiszteltetés, hogy a csapat része lehetek, és az, hogy tizenegyedik alkalommal vagyok itt, nagyon különleges érzés.”

Ramos

„Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak a Real Madridban és a spanyol válogatottban, mivel ez az elismerés nekik is köszönhető. Köszönöm azoknak, akik szavaztak ránk, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. Gyerünk, harcoljunk tovább ezen az egyelőre még nem megnyert meccsen, de biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk felülkerekedni és győzni fogunk.”

„Az egyik titka annak, hogy fenntartsd az ambíciót, az a győzni akarás érzésének megőrzése. Ez tart engem a legmagasabb szinten. A győzni akarás. Szeretek minden évben nulláról indulni. Szeretek új célokat adni magamnak, és új dolgokat elérni minden egyes évben, hogy ezáltal is jobb játékossá váljak.”

A FIFA FIFPro World XI tagjait több ezer profi futballista választja meg, és ezúttal egy virtuális esemény keretein belül kerültek kihirdetésre a győztesek. Sergio Ramos mellett még Alisson, Alexander-Arnold, Van Dijk, Davies, Kimmich, De Bruyne, Thiago, Messi, Lewandowski és Cristiano Ronaldo kerültek be a 2020-as év csapatába.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK