Mi a különbség Benzema és Vinícius között?

Nem finomkodó szubjektív vélemény a MARCA újságírójától.

Rengeteg különbség van Karim Benzema és Vinícius Júnior között. Benzema 32 éves, Vinícius még csak 20. Benzema 12 idény óta van a Real Madridnál, Vinícius 3 óta. Benzema a legtöbb mérkőzéssel rendelkező külföldi a Real Madrid történetében (529), Viníciusnak még csak 87 mérkőzése van. Ezért is szerzett Benzema 259 gólt eddig, Vinícius pedig csupán 11-et. Egyébként mindkettőjükről úgy tartják, hogy nem gólvágó.

Benzema és Vinícius

További különbségek. Benzema érti a futballt, Vinícius nem. Benzema megnyerte a meccset kedden este, Vinícius majdnem elveszítette. A 81. percben, 2-1-es állásnál Benzema 30 méteres sprintet vágott le, hogy visszaérjen védekezni, és segítsen Carvajalnak visszaszerezni a labdát Mikel Vesgától. Ezt megelőzően az 55. percben, 1-0-s állásnál Ander Capa gondolt egyet a pálya közepén, megindult, elment Vinícius mellett, aki meg sem mozdult, hogy egyáltalán megpróbálja megzavarni ellenfelét, nemhogy egy olyan taktikai szabálytalanságot követett volna el, amilyet mondjuk Casemiro vagy Raúl Garcia el nem mulasztana. Capa összejátszott Oscar de Marcosszal, gyorsabban ért a labdához, mint Sergio Ramos, és egyenlített. Ezért érinthetetlen Zidane számára Benzema, és ezért nem az Vinícius.

Az edző tudja, hogy akár sikerül-e valami a kapu előtt, akár nem, mindig számíthat Benzema tehetségére és erőfeszítéseire, míg Viníciuséra nem. Ez is megmagyaráz sok cserét. Benzema egy futballegenda, Vinícius pedig egy projekt, amely egyre több és több aggasztó jelet mutat. Benzema fejben tiszta, Vinícius pedig folyamatosan elhibázza a tiszta helyzeteket. Benzema a fény a tizenhatoson belül, Vinícius a sötétség. Benzema rengeteg dolgot megold minden egyes nap, Vinícius pedig egyre kevesebbszer próbálkozik ezzel.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK