Marcelo nem ilyen befejezést érdemel

A MARCA újságírójának véleménycikke a brazil legenda kapcsán.

Gyorsan tegyük tisztába, hogy ez a cikk nem szeretné sem rejtett módon, sem egyértelműen kritizálni Zinédine Zidane munkáját. Az edző pontosan tudja, hogy kinek a pályára küldésére van szükség ahhoz, hogy meccseket nyerjen, és ezt is teszi. Ferland Mendy-t küldi fel Marcelo helyett.

A brazil a Real Madrid idei 5 vereségéből 4-szer a pályán volt. És ez a matematikai bizonyíték felülírja a történelmet, a karriert, a presztízst, és az edző nyilvánosan vállalt szeretetét is. A futball csak a jelennel foglalkozik, ezt pedig Zidane mindenkinél jobban tudja.

Az teljesen egyértelmű, hogy Marcelo hanyatlása nem méltó a hírnevéhez, amit azóta épített fel, hogy 2006-ban Pedja Mijatovic kockázatos igazolásaként, Roberto Carlos pótlására érkezett. Manapság senki nem vitatja, hogy a legendás 3-as mennyire lenyűgöző játékos volt, de a 12-es egyel több BL-címet nyert, miközben mind a négy döntőben kulcsszerepe volt.

Marcelo

2014-ben félidőben állt be a kispadról, és ő lőtte a hosszabbítás utolsó gólját; a 2016-os döntőben belőtte a tizenegyesét az Atlético Madrid ellen; 2017-ben gólpasszt adott Marco Asensiónak; 2018-ban pedig az ő beadásából szerezte Gareth Bale azt a felejthetetlen ollózós gólt.

Az a kijevi mérkőzés, és a következő, Zidane támogatása nélküli év volt a fordulópont Marcelo karrierjében. Itt kezdődtek a problémák. Először is ott volt Sergio Reguilón, még Santiago Solari kezei alatt, aztán Zidane visszatérésével megjött Mendy. Két olyan balhátvéd, akik valószínűleg soha nem fogják elérni Marcelo legjobb formáját. A dolog árnyoldala az, hogy úgy tűnik, már maga Marcelo sem.

A brazil szinte teljesen megszűnt védekező munkája azt jelentette, hogy Zidane-nak muszáj volt Mendy mellett letennie a voksát. Mostanra Mendy hatásos kezdése a spanyol fővárosban egy helyet jelentett a kezdőcsapatban, míg Marcelo, akit 2022-ig köt szerződés klubhoz, és aki 515 mérkőzést játszott már a blancók színeiben, a kispadon várja, hogy itt-ott leessen neki néhány percnyi játékidő. Úgy tűnik, hogy Marcelo, aki a legjobb éveiben számos szaftos ajánlatot utasított vissza, hogy a Real Madrid játékosa maradhasson, végül beletörődött sorsába, amely több szempontból is ködös jövőt jelent a legendás futballista számára.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK