Benzema: A háttal passzolás is a játék része

Az Athletic Bilbao legyőzése után a duplázó Karim Benzema, és Fede Valverde állt az újságírók rendelkezésére.

Benzema:
„Ez a győzelem a kemény munka eredménye. Türelmesnek kell lennünk, mivel ha így teszünk, akkor nagyon erős csapat vagyunk. Hideg fejjel kell játszanunk, várnunk kell az adódó lehetőségre, és azt ki is kell használnunk. Az erőnlétünket tekintve és fejben is nagyon jó formában vagyunk.”

„Jól játszottak, emberhátrányba kerültek, szóval türelmesnek kellett lennünk, és ki kellett használnunk a területeket, hogy gólt szerezzünk. Megvan bennünk a szükséges mentalitás, képesek vagyunk nagy dolgokat elérni. Nincs olyan, hogy könnyű meccs. Minden egyes nap kemény, hiszen mi vagyunk a világ legnagyszerűbb klubja. Keményen kell dolgoznunk, és meg kell nyernünk az ilyen nagy meccseket, mint a mai.”

Benzema

„A gól egy olyan akció végén született, amit nagyon kedvelek. Szeretem, ha megszerzem a labdát, és utána tisztára játszom magam a pályán. Egy jó egyérintős játék eredményezte a gólt.”

„Amikor a hátammal adtam tovább a labdát, az is megmutatja, hogy én hogyan látom a futballt. Ez is a játék része. Néha, amikor lehetőségem adódik rá, megpróbálkozom vele. Megcsinálom, ezzel is segítem a csapatot, hiszen utána majdnem gólt szereztünk.”

Valverde:
„Egy jó sorozatban érkeztünk a mérkőzéshez, annak ellenére, hogy voltak kemény meccseink, mint a mai is, de a csapat jó munkát végzett. Megtettük, amit az edző kért tőlünk, és olyan győzelmet arattunk, amiből tanulhatunk, és ami által jobbá válhatunk. Remekül védekeztek, és óvatosnak kellett lennünk a kontráikkal, mivel elől nagyon gyors játékosaik vannak.”

Valverde

„Az edző néhány dolgon változtatott a félidőben, amit a szünet után alkalmazni is tudtunk. Mindig azt mondják, hogy mindkét félidő első 15 percében jól kell játszanod, mi pedig egy kicsit szenvedtünk, de a csapat elvégezte a feladatát.”

„Jó formában vagyunk, ha a csapat nyer, akkor boldogok vagyunk, és mindannyian élvezzük a játékot. Erős az egység köztünk, ha veszítünk, együtt veszítünk. Motiváltnak, boldognak kell maradnunk, és élveznünk kell a győzelmeket. Ugyanazért a célért küzdünk. Ez a címer azt jelenti, hogy minden egyes mérkőzésen győzelemért kell küzdened.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK