Beharangozó: Real Madrid – Athletic Bilbao: a cél a győzelmi sorozat folytatása

Nincs idő a pihenésre, a madridi derbi után újabb nehéz feladat vár a királyi gárdára. Kedden este 10 órakor az Athletic Bilbao ellen lép pályára a csapat a Di Stéfanóban, a spanyol bajnokság 19. játéknapján. A Spanyol Szuperkupán részt vevő csapatok mérkőzéseit előrehozták a szervezők, így a Real Sociedad és a Barcelona összecsapása is most kerül megrendezésre.

Mielőtt a Real Madrid a kupapárharcokra összepontosíthat, a bajnokságra kell koncentrálnia és a csapat minden erejével azon van, hogy ma este győzelmet arasson. Ebben az esetben a habfehér együttes 26 ponttal a tabella élére állna, az Atlético Madrid és a Real Sociedad társaságában.

Az elmúlt mérkőzéseken a csapat védekezésben kellően masszív volt, ez pedig olyan fegyvertény, amelyet Zidane szerint nem szabad elvesztegetni. „A csapat jó formában van, ezt szeretnénk fenntartani”nyilatkozta a mérkőzést megelőzően. A 20 fős keretbe nem került be Casemiro, aki az összegyűjtött sárga lapok miatt kényszerül kihagyni a találkozót.

Real Madrid

Az ellenfél

A Bilbao jelenleg 14 ponttal a 12. helyet foglalja el a tabellán négy másik együttes társaságában, legutóbbi mérkőzésükön pedig egy pontot szereztek a Mestallában. Asier Garitano fiai nem állnak hadilábon a gólszerzéssel, öt olyan játékos is szerepel a gárdában, aki már kétszer is betalált (Williams, Villalibre, Unai López, Muniain és Berenguer). A két csapat legutóbbi találkozásakor a Real Madrid örülhetett, a királyi gárda így már 10 mérkőzés óta veretlen a Bilbaóval szemben.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK