Zidane: Vannak, akik most kevesebb lehetőséghez jutnak, de mindenkire szükség van

A francia mester az Athletic Bilbao elleni bajnoki előtt.

„Holnap újra 3 pont a tét. Úgy gondolom, hogy az Atlético elleni győzelemmel még semmit nem nyertünk. Három pontot szereztünk, a holnapi meccs is erről szól. Kellenek ahhoz, amit el akarunk érni. A csapat jó formában van, jó a hangulat, szeretnénk így folytatni a továbbiakban is, és semmi mással nem akarunk foglalkozni.”

„Minden egyes nap keményen dolgozunk. Minden nap fontos a javulásunk szempontjából. Semmi nem változott, szeretnénk folytatni azt, amit eddig csináltunk. Demonstrálni akarjuk, hogy milyen csapat vagyunk.”

„Sajnálom, ha ismétlem magam, de semmin nem fogunk változtatni. Tudjuk, hogy mennyire nehéz ez az idény, minden idény az, hiszen nyernünk kell, a legjobbnak kell lennünk, ez pedig mindig így lesz. Mi is ezt akarjuk elérni, de az idény során vannak ellenfeleink, akiknek nehéz a mérkőzések teljes időtartama alatt gondot okozni. De minden nap azért dolgozunk, hogy állandóságot tudjunk elérni, hogy megmutathassuk, hogy jók vagyunk. Ez az, amit szeretnénk.”

Zidane

„A cserék mindig az adott mérkőzés függvényében történnek. Igaz, hogy az elmúlt három találkozón nem sokat cseréltem, de most különleges időket élünk. Néha kell változtatni, néha nem, de csak azért, hogy változtass, biztosan nem. A futball ilyen, de szerintem nagyon jó, hogy 5 cserelehetőségünk is van a mérkőzéseken.”

„Igaz, hogy Marcelo mostanában kevesebbet játszott. Tudjuk, hogy milyen játékos, hogy mit tett, és mit adhat nekünk. Igaz, hogy Mendy az elmúlt időszakban kiválóan teljesít, de rengeteg meccsünk lesz. Készen kell állnia, én pedig tudom, hogy jól dolgozik az edzéseken, ezt kell folytatnia, hiszen a lehetőségért focizik. Igaz, hogy nem volt sok lehetősége mostanában. Ez nem az ő hibája. Készen áll, játszani akar, és majd meglátjuk, mi lesz.”

„A bajnokság napi szinten része az életünknek, ez a legfontosabb. Itt vagyunk, mindenre fel vagyunk készülve. Minden, amit az idény végéig teszünk, nagyon fontos, ezt a játékosok is tudják. A hétköznapok annak megfelelően alakulnak, hogy mit teszel a hétvégeken a meccseken. Számomra a mindennapi munka a legfontosabb.”

„Nem akarok bizonyítani semmit. A lehető legjobban akarom végezni a munkámat ennél a nagyszerű klubnál, és minden itt töltött pillanatot ki akarok használni. Fantasztikus játékosaim vannak, folytatni fogjuk a munkát, együtt készülünk annak érdekében, hogy jól tudjunk teljsíteni.”

„Isco fontos játékos lesz. Igaz, hogy mostanában nem játszott sokat, nem adtam neki lehetőséget, hogy bizonyítsa, milyen remek játékos. Sajnálom a játékosaimat, mivel tényleg nagyon törődöm velük, és soha nem fogom elfelejteni, hogy mennyi mindenen mentünk át együtt. Azt kell tennie, amit most is csinál. Keményen dolgozik, hogy újabb esélyt kapjon. De csak annyit mondhatok, amit eddig is mondtam, azt nem irányítom, hogy mások mit mondanak.”

„Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. A játékos mindig jól akar teljesíteni, de időről időre vannak kihívások, és kiderülhet, hogy nem tudsz könnyedén nyerni, és ez mostanában még inkább így van, hiszen nincsenek kis csapatok. Lehet, hogy 20 évvel ezelőtt volt egy favorit, és ha jól játszottál, megnyerted a meccset. De már nem így van. Mi mindig nyerni akarunk, de néha vannak olyan ellenfelek, akik komoly kihívást jelentenek, amelyet le kell győzni. Ezt akarjuk elérni minden meccsen.”

„Tudjuk, hogy az Atalanta milyen csapat, minden együttest maximálisan tisztelünk, aki ellen pályára lépünk. Ez a mérkőzés februárban lesz, most pedig a holnapi találkozóra koncentrálunk, mivel nagyon fontos bajnoki meccsről van szó. Ez is egy újabb lehetőség, hogy megmutassuk, milyen formában vagyunk csapatként, és ezt is fogjuk tenni.”

>>>A Bilbao elleni keret ide kattintva megtekinthető<<<

(Az U9-es csapat 31-0-ra verte aktuális ellenfelét) „A játékosok vannak a pályán, ők játszanak, és bár kellemetlen lehet 31 gólt kapni, az edző nem fogja azt mondani a játékosoknak, hogy ne támadjanak. Ezzel a témával nem dolgom foglalkozni, inkább a szövetség feladata ez. A kosárlabdában például 50 pontnyi különbség után vége a meccsnek.”

„Szomorúan hallottam, hogy Gérard Houllier elhunyt. Ezúton is szeretném támogatásomról és részvétemről biztosítani a családját. Folytatnunk kell a megkezdett munkát, a mérkőzések nehezek, nagyon közel vannak egymáshoz, mi pedig szeretnénk az elmúlt héten látottakat tovább vinni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…