2021. January 28., Thursday

VIDEO - Ma 73 éves a Bernabéu Stadion

  • Gy. András
  • Dec. 14, 2020, 10:31 a.m.
Napra pontosan 73 évvel ezelőtt, 1947. december 14-én avatták fel a Santiago Bernabéu Stadiont. A blancók egy portugál csapat, az Os Belenenses ellen játszották a stadionavató barátságos meccset a szentélyben, amelyet 3-1 arányban meg is nyertek. A stadion történetének első gólját Barinaga szerezte.

A Bernabéu azóta a Real Madrid számos hőstettének volt tanúja, jelenleg pedig nagyszabású átalakításon esik át annak érdekében, hogy továbbra is a futballvilág egyik referenciapontja legyen. A cél az, hogy a Santiago Bernabéu egy avantgárd helyszín legyen, elit szintű kényelemmel, biztonsággal, legmodernebb technológiával felszerelve, ahol a szurkolók felejthetetlen pillanatokat élhetnek át.

A stadiont 1955-ben nevezték át Santiago Bernabéu, a klub legendás elnökének tiszteletére. A világ legjobbjai játszottak a stadion pályáján, a madridisták pedig számtalan trófea megnyerését ünnepelhették és varázslatos estéket élhettek át a lelátókon, de a létesítmény a futballvilág legfontosabb eseményeinek is otthont adott már. Rendeztek itt BL-döntőket, az 1982-es világbajnoki döntőt, az 1964-es BEK-döntőt, és a 2018-as Libertadores-kupa döntőjét.

Az átalakítás után a klub újabb felejthetetlen pillanatokat fog adni történelméhez: „Azt akarjuk, hogy a Bernabéu a világ legjobb stadionja legyen. A forrásainknak köszönhetően ez lesz a 21. század legkiemelkedőbb stadionja. Ez egy építészeti remekmű lesz, amely a legmodernebb technológiákkal felvértezve komoly bevételi forrás lesz a klub számára. Büszkeséggel fog eltölteni minden madridistát” – mondta Florentino Pérez.

A sportvilág egyik ikonikus stadionjaként a Santiago Bernabéu Madrid városának egyik legnagyobb turistalátványossága. A Bernabéu-túra élményét, a klub legendáját, a számtalan trófeát a világ minden tájáról érkező szurkolók élvezhetik ezen a helyszínen.
 


Hozzászólások

Tabella