Zidane: Kroos és Modrić kiba*zottul briliánsak

A francia mester az Atlético Madrid legyőzése után.

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk az első perctől az utolsóig, különösen azt figyelembe véve, hogy 26 mérkőzéses veretlenségi sorozatban voltak. Csodálatosan játszottunk, magasan letámadtuk őket, hajtottuk őket, és a második félidőben is tartottuk a tempót. Amit a játékosok ma este véghez vittek ez ellen a csapat ellen, az számomra edzőként sokat jelent.”

„Ez az elkötelezettségről szólt. Nincs olyan, hogy könnyű meccs. Mindig nyerned kell, ma pedig mindenki remekül tette a dolgát a pályán. Ez most három mérkőzés, amelyeken három pontot tudtunk szerezni, ráadásul jó játékkal. Ezt a formát kell tartanunk, és most nem ünnepelhetünk semmit, hiszen még semmit nem tettünk. Persze elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, de most a keddi meccsre kell koncentrálnunk.”

„Igaz, hogy nem hagytuk, hogy helyzeteket dolgozzanak ki, lényegében csak Saúl fejese volt veszélyes. Nagyon kevés lehetőséget adtunk nekik. Amikor nincs nálad a labda, remekül kell védekezned, mi pedig ezt tettük, különösen a szélső játékosainkkal és a szélső védőinkkel, akik remekül teljesítettek. Amikor nálunk volt a labda, arról mit is mondhatnék? Modrić és Kroos kiba*zottul briliánsak… Kivételesek. Karim is… És Lucas is fenomenális, és Carvajal, a kapitányunk, Ramos, Varane… Mindenki nagyon jó. A csapat egészen magas szinten teljesít.”

Zidane

„Casemiro beszélt erről, én pedig örülök ennek, mert igaz. Nem dolgozunk túl sokat a rögzített helyzeteken az edzőpályán, mert eleve nincs túl sok időnk, de sokat foglalkoztunk a témával a videós üléseken, ami végül góllá érett. Elégedettek lehetünk, de a játékosok is, hiszen időről időre jó dolog rögzített helyzetekből gólt lőni.”

„Sok dolgon javítottunk. A mai teljesítmény szintén az elmúlt hetek munkájának eredménye volt. Sevillában kezdtük, majd továbbjutottunk a Borussia ellen, ma pedig ismét nagyot játszottunk. Az első pillanattól az utolsóig versenyképesek voltunk. Nem ünnepelhetünk semmit, hiszen még nem nyertünk semmit, de örülhetünk a győzelemnek. Elégedettnek kell lennünk a munkánkkal.”

„Jó hét van mögöttünk, három nagyszerű győzelemmel. Nagyon örülök a játékosaimnak, mivel keményen megharcoltak ezért. Ők vannak a pályán. Mindig hisznek abban, amit csinálnak, és ha megvan az eredménye, az nagyszerű érzés. Most folytatnunk kell a munkát, ki kell pihennünk magunkat, kedden pedig újabb meccset kell játszanunk, úgyhogy nincs sok időnk. Ma még kiélvezzük a győzelmet, de már a következő, keddi meccsre kell gondolnunk.”

„Én továbbra is úgy fogok gondolkodni a rotáció kapcsán, mint eddig. Minden játékosomban hiszek. Ezen a három meccsen nem sok változtatást eszközöltünk, de ez semmit nem jelent. A játékosok harcolnak, mindegyikükre számíthatok. Néhányan kevesebb lehetőséget kapnak, de mindenkit használni fogok, mivel csak együtt nyerhetünk. És ezt mindegyik játékosom tudja.”

„Számunkra az a legfontosabb, hogy higgyünk abban, amit csinálunk. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy vannak nehéz pillanatok egy idény során, de hisznek a munkájukban. Mindannyian tudják, hogy csapatként sok jó dolgot vihetünk véghez, és ezt ma meg is mutatták. Mindenkinek bebizonyítottuk, hogy a Madrid képes jó teljesítményre. Örülök, mivel vannak dolgok, amelyek fájnak az embernek, de ezek erősebbé is tesznek. A kritikák is a labdarúgás részét képezik, együtt kell élni ezzel, de a játékosoknak olyan a személyiségük, hogy képesek ezen túllendülni, és ez az, amit megmutattak.”

Forrás: realmadrid.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…