Simeone: Jobb volt a Real Madrid

Az Atlético Madrid trénere a tegnapi mérkőzés után.

„A kritika jogos. Rosszul játszottunk ma. Az edző rosszul közelítette meg a mérkőzést, és rosszul is nyúlt bele. Próbált beavatkozni, és javítani azon, amit látott. A játékosok sem azt tették, amit kért tőlük. De most jön a következő meccs, a Király-kupában lépünk pályára a hét közepén.”

„A srácok komoly erőfeszítéseket tettek, a csapat már hosszú ideje nem veszített, egyszer ennek is meg kellett történnie.”

„Ha az ellenfeled kimagaslóan teljesít, gratulálni kell neki. Egy nagyszerű BL-teljesítmény után érkeztünk el ehhez a meccshez, ahol benne volt a levegőben, hogy kieshetünk. Ez érzelmileg megterhelő volt a srácoknak, amit nem kifogásként akarok használni, de attól még valóban ott volt ez a teher.”

„Úgy gondolom, hogy nem kezdtük jól a meccset, ők sokkal jobban kezdtek, irányították a találkozót, jobban járatták a labdát, nem volt meg az, ami az előző meccseinken igen, ők pedig szereztek egy fontos gólt. Nehéz volt javulnunk az első félidőben. A másodikban aztán volt lehetőségünk, de nem tudtuk kihasználni. Más volt a játék képe, de végül megkaptuk a második gólt, ami kivett minket a játékból. Ma nem azt az arcunkat mutattuk, amire építeni lehet. Most folytatnunk kell a munkát és tovább kell javulnunk.”

„Annak megfelelően reagáltam meccs közben, amit láttam. Frissességet akartam bevinni a támadásainkba, így Joãónak és Herrerának is le kellett jönnie. A középpályán is szükség volt némi erősítésre. A meccs elveszni látszott, jobbak akartunk lenni. Nem tudtunk gólt lőni, hogy csökkentsük a hátrányunkat. Megértem João idegességét, én is osztom. Tudom, hogy ha valaki játszik, akkor még többet akar adni, de a játékost kell megkérdezni, hogy miért volt ideges. Én a saját gondolataimról tudok beszélni, gondolom végig akarta játszani a 90 percet, jobban akart játszani. Ezer dolog lehet. Ha lesz rá lehetőséged, kérdezd meg őt.”

„Fontos dolgokat viszek magammal ebből a vereségből, biztosan nekem is javulnom kell. Jobbak voltak nálunk, ez egyértelmű. Nem mondhatok olyat, ami nem igaz. Hogy minden szempontból jobbak voltak-e? Nem tudom, mindenesetre pontosabbak és erősebbek voltak nálunk.”

„Tudtuk, hogy a középpályás triójuk jól fogja járatni a labdát, és remekül nyitják majd meg a széleket, de nemrég jól teljesítettünk a Barcelona ellen, amit ma nem tudtunk megismételni. A srácok nemrég komoly erőfeszítéseket tettek, de ma nem tudták megismételni ezt. Ilyen a futball, előfordul.”

„Tudjuk, hogy jók a rögzített helyzetekben, erősek a levegőben, nagyszerű csatáruk van, és olyan, kapu előtt veszélyes játékosok, mint Ramos, Varane vagy Benzema. Gratulálnunk kell nekik, nekünk pedig folytatnunk kell a munkát. A második félidőben szerintem jobbak voltunk, mint az első játékrészben. Lehet olyan, hogy az edző téved, hogy rossz meccset játszol, hogy a játékosok idegesek lesznek, ez is a játék része.”

„A felelősség? Könnyű kérdés. Az elmúlt kilenc évben is mindenért vállaltuk a felelősséget.”

Forrás: MARCA, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…