Beszámoló: Real Madrid – Atlético Madrid (2-0): A vártnál simább győzelem a derbin

A Real Madrid az idény első derbijén megszerezte a három pontot, nagyszerű teljesítménnyel legyőzve az Atlético Madridot a Di Stéfano Stadionban. A csapat ezzel egy héten belül harmadik győzelmét gyűjtötte be, ráadásul úgy, hogy közben egyetlen gólt sem kapott.

Zidane csapata az első pillanattól kezdve dominált a mérkőzésen, hat perc után már az első helyzet is megvolt, amikor Madrid tizenhatos vonaláról megeresztett lövése épphogy elkerülte a kaput.

Ez is egy jel volt az Atlético számára arra vonatkozóan, hogy mi vár rájuk az első 15 percben. Dani Carvajal szerzett labdát a 10. percben, majd Benzemának passzolt, a francia pedig kiválóan helyezett életerős lövéssel kínálta meg Oblakot, aki ujjbeggyel kapufára tudta tolni a labdát. Öt perccel később megtört a jég. Toni Kroos szögletére Casemiro érkezett ellentmondást nem tűrően, lerázta emberét, és egy jól irányzott fejessel védhetetlenül vette be a vendégek kapuját. A mérkőzés állása a félidőig nem változott, nagy jelentőségű esemény már nem történt ebben az időszakban, a Real Madrid viszont irányította a játékot, 61%-ban birtokolta a labdát, és folyamatosan próbálkozott az ellenfél védelmének feltörésével, magas letámadás mellett. A félidő utolsó mozzanatát érdemes mégis megemlíteni, ekkor ugyanis a rendkívül ideges Koke egy előző kakaskodás utáni törlesztésként, nagyjából fél méterről minden erejét beleadva rúgta rá Viníciusra a labdát, és bár a partjelző azonnal az eset helyszínén volt, Mateu Lahoz lekésett a történésekről, és a VAR sem jelzett a játékvezetőnek, így a büntetés sajnálatos és érthetetlen módon elmaradt.

Casemiro, Ramos, Vini Jr.

A második félidő első helyzet a hazaiak előtt adódott, mondhatjuk tehát, hogy ott folytatódott a játék, ahol a szünet előtt abbamaradt. Benzema szerzett labdát, majd Toni Kroosnak passzolt, akit Correa vágott fel a tizenhatos vonala előtt néhány centivel, a megítélt szabadrúgással viszont Sergio Ramos a sorfalban álló Lemar fejét találta el. A vendégek első helyzetére az 56. percig kellett várni, ekkor Llorente keresztezett a jobb szélről, ám középre küldött labdája a becsúszó játékosokon túljutott, egészen Lemarig, aki azonban nem tudta megverni Thibaut Courtois-t a hatosról. A madridisták aztán a 63. percben tovább növelték előnyüket. Egy vendég védőről Carvajal elé pattant a labda a támadóharmadban, a spanyol pedig nem sokat hezitált, és jobbal megküldte a játékszert Oblak kapuja felé. A nagyszerűen eltalált lövés a kapufáról a vetődő szlovén hálóőr hátára, onnan pedig a kapuba pattant, így a találatot végül öngólként könyvelték el.

A Real Madrid innentől kezdve már nem adta ki az előnyt a kezéből, továbbra is tartotta a labdát, az Atlético szurkolóinak pedig egészen a 81. percig kellett várniuk csapatuk első és egyetlen kaput eltaláló lövésére. Egy mértani pontosságú Lodi keresztlabda megtalálta az érkező Saúlt, akinek a fejesét azonban Courtois védeni tudta. A 90. percben a madridisták megszerezhették volna a harmadik góljukat is, ám Oblak újabb bravúrt mutatott be, ezúttal Lucas Vázquez löketénél. Több gól már nem született, Zidane játékosai pedig egy jól megérdemelt győzelem után térhettek haza.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…