Beharangozó: Real Madrid – Atlético Madrid: Az idény első derbije

Miután sikeresen továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből, a Real Madrid most az Atlético Madrid gárdájával csap össze a Di Stéfanóban, szombat este kilenc órakor.

A BL-ben való továbbjutást követően a királyi gárdának most a bajnokságra kell koncentrálnia, hiszen elérkezett az idény első madridi derbije. A spanyol bajnokság 13. fordulójában az Alfredo Di Stéfano Stadionban csap össze a Real és az Atlético, a hazai csapatnak pedig egyértelmű célja a három pont megszerzése, azonban ez nem lesz egyszerű feladat.

A Sevilla és a Mönchengladbach elleni győzelmek után kijelenthető, hogy a blancók ismét formába lendültek, most pedig zsinórban második hazai győzelmükért szállnak harcba. A 2019-2020-as kiírásban Courtois kapuja mindegyik derbin érintetlen maradt – a két bajnokin és a Spanyol Szuperkupa döntőjében sem tudott gólt szerezni az Atléti. A legutóbbi találkozón Benzema találata bizonyult döntőnek, akkor a Santiago Bernabéuban nyert 1-0-ra a habfehér együttes.

Beharangozó

„A derbi mindig nagy nap és mindenki a részese akar lenni”nyilatkozta Zinédine Zidane a mérkőzés előtt. A 21 fős keretnek ismét tagja a sérülésből visszatérő Fede Valverde, de bevethető a védelemben Carvajal és Odriozola is.

Kemény próbatétel

Az Atlético mindig megnehezíti a városi rivális dolgát, ráadásul jelenleg ők a listavezetők, úgy, hogy mindössze négy pontot veszítettek a most futó szezonban. A vendégek kettő gólt kaptak eddig a bajnokságban és még mindig veretlenek, így talán nem tévedés kijeelnteni, hogy az idény eddigi legnagyobb feladata előtt állnak a blancók. A João Félix és Luis Suárez (mindketten 5 gólt szereztek eddig) vezette támadósor most a Real védelmét készül feltörni.

A mérkőzés előtt Diego Simeone méltatta a Real Madridot, de egyértelművé tette, hogy csapata győzni jön a Di Stéfanóba, ezt a nézetet osztotta a MARCA-nak nyilatkozó Jan Oblak, és az AS-nak exkluzív interjút adó Koke is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK